Inspiratie voor sportieve activiteiten op een evenement

Inspiratie voor sportieve activiteiten op een evenement

Organiseer je een zakelijk evenement of een bedrijfsuitje dan hoort daar natuurlijk het juiste entertainment bij. Op kantoor zit je veel achter je bureau. Des te leuker is het daarom om je bezoekers een te verrassen met sportieve activiteiten. Je creëert er een andere sfeer mee. Een evenement dat net iets anders is dan alle andere zakelijke evenementen. Er is veel mogelijk, zowel binnen als buiten. Welke sportieve activiteiten kun je organiseren wanneer de coronamaatregelen dit toelaten? We gingen op onderzoek uit. 

Indoor activiteiten

Wil je niet afhankelijk zijn van het weer dan kun je sportieve activiteiten organiseren die je binnen kunt doen. Ook in de winter kun je sportieve activiteiten organiseren. Je kunt hiervoor een sportlocatie afhuren, of een locatie met genoeg ruimte om de activiteit te kunnen uitvoeren. Sommige activiteiten voer je op een speciale locatie uit.

Dans games

Als je een personeelsfeest organiseert kan een dans game eigenlijk niet ontbreken. Een dans game zorgt gelijk voor een goede sfeer. Met deze game kan iedereen een rockster zijn. De muziekspellen kunnen in verschillende thema’s gekozen worden. Daarnaast is het mogelijk om karaoke spellen te doen. Met z’n allen meezingen met de grootste hits is gegarandeerd een succes op ieder bedrijfsfeest. 

Glow-in-the-dark volleybal

Deze activiteit kan in iedere indoor sporthal worden gespeeld. Je speelt volleybal in het donker. Je speelt met glow in the dark ballen tegen tegenstanders beschildert met glow in the dark verf. Door middel van black-light lampen lichten de spelers en de ballen op in het donker. Glow in the dark volleybal is een unieke activiteit voor een bedrijfsuitje of tijdens een zakelijk evenement.

Indoor skydiven

Bij indoor skydiven wordt de vrije val bij parachutespringen gesimuleerd. Indoor skydiven doe je in een verticale windtunnel waar de lucht van beneden naar boven beweegt met snelheden tussen 0 en 250 kilometer per uur. Hierdoor is het mogelijk om veilig in de windtunnel te vliegen zonder dat daarbij een parachute nodig is. Skydiven is een uitdagende activiteit voor iedereen die eens wil vliegen. 

Escape room

Een escape room is een avontuur in verhaalvorm waar je met een groep puzzels moet oplossen. Soms is het de bedoeling om samen met je groep binnen een bepaalde tijd uit een kamer te ontsnappen. Er zijn ook escape rooms waarbij je een moord moet oplossen of een kluis moet kraken. Er zijn escape rooms voor verschillende groepsgroottes. Een escape room is een leuke activiteit voor een bedrijfsuitje omdat samenwerking en werken in teams hier centraal staat.

Outdoor activiteiten

Er zijn veel sportieve activiteiten die je in de buitenlucht kunt organiseren. Vaak ben je afhankelijk van het weer bij outdoor activiteiten, maar deze sportieve activiteiten zitten zo vol avontuur dat een beetje regen niemand zal tegenhouden om ze uit te voeren. 

Quad rijden

Rijden op een quad is een spannende ervaring. Door zand en modder crossen en over heuveltjes springen. Quad rijden is een leuke activiteit als je een evenement of bedrijfsuitje wilt organiseren. Je wordt er vies van, maar dat geeft niet. Hier staat een ongekende belevenis vol avontuur tegenover. 

Sportdagen en thema-activiteiten

Er zijn speciale locaties beschikbaar die speciaal zijn ingericht op het organiseren van zakelijke evenementen met sportieve activiteiten. Dit soort locaties liggen vaak aan een recreatiegebied met water, stranden, grasvelden en overnachtingsmogelijkheden. Er worden verschillende sportieve activiteiten georganiseerd zoals sportdagen en thema-activiteiten zoals Expeditie Robinson en andere survival games. 

Zeilen 

Zeilen is een leuke activiteit die het prima doet op een bedrijfsuitje of zakelijk evenement. Lekker het water op en ondertussen genieten van een hapje en drankje aan boord van het zeilschip. Daarnaast ben je lekker actief en leer je aan boord van alles over zeilen. Zeilen kan op het IJsselmeer of de Waddenzee. Het is een ontspannende activiteit en een leuke ervaring die de bezoekers van je evenement of bedrijfsuitje zich nog lang zullen herinneren.

Schermen

Schermen is een tactische vechtsport die wordt uitgeoefend met wapens als een floret, degen en sabel. Je gebruikt hierbij je hele lichaam, maar kracht is niet het belangrijkste. Tijdens een duel probeer je je tegenstander te slim af te zijn. Een workshop schermen is een prima idee voor een zakelijk evenement met sportieve activiteiten. Het is een verrassende activiteit die niet veel mensen dagelijks doen. 

Er zijn veel unieke en verrassende sportieve activiteiten te bedenken voor op een bedrijfsuitje of zakelijk evenement. Sportieve activiteiten kun je zowel binnen als buiten doen. Van dance game tot quad rijden. Er is voor ieder wat wils.