Hedendaags

petitie meer dans basisscholen groep 1 tot en met 8
Nieuws - 2 jul 2018

Veel scholen hebben geen gymzaal of budget voor een gymdocent. Daarom is er een petitie gestart om meer bewegingsonderwijs en dans op scholen te geven.

blue print Ann van den broek
Agenda - 29 jun 2018

Op 11 oktober 2018 gaat Blueprint on Memory, de nieuwste productie van WArd/waRD-Ann Van den Broek in première op de Nederlandse Dansdagen.

Utrecht Klassieke dans moderne dans hedendaags
Nieuws - 23 mei 2018

Danscentrum Utrecht (DCU) start deze week een bijzondere campagne onder de naam DCU wants you.

Agenda - 16 mei 2018

Van 23 augustus tot en met 2 september 2018 vindt Noorderzon weer in Groningen plaats. Met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van wereld.

JUCK, dansdocumentaire, vrouwendansgroep
Nieuws - 4 apr 2018

Op zaterdagmiddag 14 april is het International Short film Festival in Nijmegen. Daarin speelt de vrouwelijke dansgroep JUCK een grote rol.

Belgian Rules/Belgium Rules - Jan Fabre. Foto Wonge Bergmann
Review - 24 nov 2017

Belgian Rules/Belgium Rule is een kritische ode vol kleuren en geuren waarbij een schop wordt gegeven tegen extreemrechtse politiek.

Remembrane - Sigrid Stigsdatter Mathiassen. Foto: Matija Lukic
Nieuws - 14 nov 2017

Stigsdatter Mathiassen is geselecteerd voor een residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam en ondersteund door vijf Nederlandse danshuizen.

Tanzen auf dem Malerwanderweg. Foto Martin Stoop
Review - 16 okt 2017 - Amber Droog

Tanzen auf dem Malerwanderweg begint veel belovend, maar komt met veel toekijkende musici en dansers in het theater niet tot zijn recht.

In Search of a Title van Evangelos Biskas V. Foto Thomas Lenden
Interview - 11 okt 2017

Door maar liefst vijf productiehuizen komt Evangelos Biskas V onverwacht in een carrièrestroomversnelling terecht. Een interview uit ons komend nummer.

Jubileum-logo 2017: 20 jaar Nederlandse Dansdagen
Review - 8 okt 2017

De voorstellingen van aanstormende makers Joseph Toonga en Giorgia Nardin tonen totaal contrasterende optredens in deze combi-ticket.

Pagina's

Abonneren op Hedendaags