Home » Reportage
dansen op vakantie kansen

DANSTIP: Vergroot je dansnetwerk tijdens je vakantie

Succes komt niet zomaar aanwaaien in de danswereld. Talent, ambitie en doorzettingsvermogen zijn natuurlijk vereist. Hiernaast heb je nog iets extra's nodig: in een instabiele industrie is het belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben. Wat kun je in je vakantie doen voor je carrière?

Het antwoord: netwerken! Als je op het punt staat om je professionele carrière te starten, is netwerken van uiterst belang. De vakantie is hier een ideale tijd voor, aangezien je je in kunt schrijven voor verschillende intensieve zomerprogramma’s. Weet je niet zeker voor welke opleiding of welk gezelschap je wilt gaan? Doe dan eerst een cursus zodat je andere dansers, docenten en choreografen van te voren kunt ontmoeten. Ontmoet je bij een bepaalde cursus niemand die je bewondert? Dan is deze opleiding of dit gezelschap niet voor jou.

Grote dromen

In het geval dat je van plan bent in een grote stad als New York of Londen te beginnen, zoek dan strategisch naar het netwerk waarbij je je het beste aan kunt sluiten. Veel dansers denken dat lessen bij de locale professionele studio genoeg zijn, maar dat zijn ze niet! De kans bestaat dat je opvalt in de klas, maar onthoud dat de concurrentie fors is! Bovendien is de docent er om goede lessen aan te bieden, niet om jou individuele aandacht te schenken. Sommige docenten doen dit natuurlijk wel, maar hier moet je niet op rekenen.

Dansen en kansen

De danswereld biedt zo veel spannende kansen in zo veel verschillende plaatsen. Daarom is het noodzakelijk om te strategisch te netwerken, zodat je succes hebt in deze mooie wereld!