Dansimprovisatie

SUMMER INTENSIVE UTRECHT
Nieuws - 11 jun 2018

Tim O’Donnell komt naar Utrecht en samen met Iris van Peppen delen zij hun kennis met de focus op Improvisatie, Contact Improvisatie en Somatics.

Summer Dance Course
Interview - 21 apr 2017

Voor de twaalfde keer in successie organiseert De Dutch Don't Dance Division van 17 t/m 29 juli De Dutch Summer Dance Course (DeDSDC) in Den Haag. Dans Magazine sprak met Thom Stuart over deze twee weken tjokvol danslessen voor jong en oud, amateur en professional. 

Danshuis Haarlem 2016-2017 © Amat Bolsius
Reportage - 7 nov 2016

Danshuis Haarlem biedt een particuliere Vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren van 12-18 jaar. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op het doen van audities voor een binnenschoolse vooropleiding of een dansvakopleiding aan een landelijke dansacademie.

Dansopleiding Contakids 2016-2017
Reportage - 7 nov 2016

Een intensieve opleiding van 7 dagen biedt tools om een aangepaste vorm van contactimprovisatie met ouders en jonge kinderen aan te bieden. De oefeningen zijn op een speelse manier opgebouwd en de sfeer is open en uitnodigend.

Foto Angie Chung via Flickr
Nieuws - 19 dec 2015

De kerstvakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de meeste dansscholen en –opleidingen gesloten zijn. Wil jij lekker doordansen in de kerstvakantie? Wanhoop niet, Dansmagazine.nl zet de mogelijkheden op een rijtje.

Foto: Rob Kievits - Danshuis Haarlem
Reportage - 14 okt 2015

Danshuis Haarlem biedt een particuliere vooropleiding voor kinderen vanaf acht jaar en jongeren van twaalf tot achttien jaar. Het doel is om leerlingen voor te bereiden op het doen van een auditie voor een binnenschoolse vooropleiding of dansvakopleiding.

Nieuws - 8 sep 2015

Utrecht heeft er een internationale hotspot voor hedendaagse dans en yoga bij. De nieuwe dansschool Studio 3 biedt lessen in hedendaagse dans, dansimprovisatie, vinyasa yoga en pilates.

Crack of Dawn
Nieuws - 10 dec 2014

Vanavond vindt bij het alternatieve culturele platform OT301 aan de Overtoom in Amsterdam een Crack of Dawn plaats. In twee opeenvolgende improvisaties onderzoeken dansers en muzikanten samen de kwaliteiten van stilte en felheid.

Nieuws - 17 jul 2014

StarsOnStage start in september 2014 met een nieuw seizoen ‘Talent Academy Dans’. Om deel te kunnen nemen aan dit danstraject is deelname aan een auditieronde verplicht. De eerste auditierondes voor seizoen 2014-2015 zitten er inmiddels op. Wegens groot succes is er op maandag 1 september 2014 nog een extra auditieronde ingelast.

Abonneren op Dansimprovisatie