Crack of Dawn

Crack of Dawn dans- en muziek improvisatie

Vanavond vindt bij het alternatieve culturele platform OT301 aan de Overtoom in Amsterdam een Crack of Dawn plaats. In twee opeenvolgende improvisaties onderzoeken dansers en muzikanten samen de kwaliteiten van stilte en felheid.

Crack of Dawn in OT301

De dansers en muzikanten die deze avond zullen optreden zijn bij elkaar gebracht door performers en (instant) choreografen Ana Leonor Ladas en Lily Kiara. Samen met muzikant Ab Baars (klarinet, saxofoon en shakuhachi) verzorgen Ladas en Kiara de eerste improvisatie, waarbij ze zich richten op stilte. Voor het tweede stuk wordt de groep uitgebreid met Han Buhrs (zang, tekst), Leo Svirsky (piano), Noha Ramadan (dans) en Michael Schumacher (dans). In deze improvisatie ligt de nadruk op felheid. Het lichtontwerp van beide improvisaties is van de hand van Ellen Knops.

De deuren gaan open om 21.00 uur. De voorstelling begint om 21.30 uur en duurt circa 90 minuten, met een korte pauze halverwege. Reserveren is niet nodig. De entree bedraagt € 7,- en kan op de avond zelf aan de deur worden betaald.

Ana Leonor Ladas

Ana Leonor Ladas studeerde in 2001 af aan de HKA / Dansacademie Arnhem. Improvisatie en instant compositie staan centraal in haar eigen werk en aanpak. Ladas heeft daarnaast gewerkt met verschillende gezelschappen en choreografen, waaronder Dansgroep Krisztina de Chatel, Conny Janssen Danst, CS Piet Rogie, Marta Reig Torres en Giulio D'Anna.

Lily Kiara

Lily Kiara is danskunstenaar en singer/songwriter. Sinds de AHK / SNDO maakte zij de afgelopen 20 jaar veel eigen voorstellingen. Haar meest recente werk is SAYA IKAN / I AM A FISH met live muziek van Michael Moore. Daarnaast heeft ze samengewerkt met onder anderen Julyen Hamilton, Eva Karczag, Felicity Provan en Michael Vatcher. 

Ladas en Kiara leerden elkaar kennen in de dansscène in Amsterdam. Onafhankelijk van elkaar hebben zij zich beiden in hun eigen werk intensief gewijd aan het werken met stilte en felheid. Vanuit deze gedeelde interesse ontstond het verlangen om samen nieuw werk te creëren.