Home » Reportage
Dansopleiding Contakids 2016-2017

Dansopleiding Contakids 2016-2017

Wat is Contakids?

Contakids is een aangepaste vorm van contactimprovisatie met ouders en jonge kinderen. De ontmoetingen die hierbij plaatsvinden tussen ouders en kinderen kenmerken zich door speelsheid, gelijkwaardigheid, uitdaging en uitnodiging. Het kind is vrij en nergens toe verplicht, het kind onderzoekt en de ouder ondersteunt. Ouder en kind leren vertrouwen op hun lichaam en op het contact.

Hoe ziet een Contakidsles eruit?

Ouders en kinderen beleven vooral veel plezier tijdens een Contakidsles. Er kan in het begin wat aarzeling zijn, zowel bij de ouders als bij het kind om vrij te gaan bewegen en onderzoeken. Maar je ziet al snel dat er vertrouwen ontstaat en dat ouders en kinderen samen gaan experimenteren. De oefeningen zijn op een speelse manier opgebouwd en de sfeer is open en uitnodigend.

Wat kan ik verwachten tijdens de opleiding Contakids?

Deze intensieve opleiding van 7 dagen biedt tools om de Contakids aan te kunnen bieden aan kinderen (tussen 2 en 5 jaar) en hun ouders. Middels theorie, simulaties en feedback wordt er veel geoefend om de oefeningen op een verantwoorde manier over te brengen. Er is speciaal aandacht voor pedagogiek, het groepsproces, omgaan met weerstand van kinderen en ouders. Ook wordt er ingegaan op marketing en werving voor Contakids. Er worden twee contakids lessen georganiseerd tijdens deze opleiding om te kunnen observeren en analyseren en zo direct van de praktijk te kunnen leren. Daarnaast krijgen deelnemers toegang tot online instructievideo’s met Contakids oefeningen. Al met al biedt de opleiding een compleet pakket om met Contakids aan de slag te gaan. Na afronding van de opleiding ontvangt men een certificaat als bevoegd Contakids leraar.

Wat zijn de vereisten?

Verplicht zijn een gedegen achtergrond in beweging/ dans/ contactimprovisatie en een CV met motivatiebrief. Een achtergrond in bewegingsonderwijs en ervaring in het werken met kinderen zijn een pré.

Wie is Itay Yatuv?

Itay Yatuv is de oprichter van de Contakids; hij is tevens choreograaf en artistiek leider van de Hakvutza dans opleiding in Tel Aviv. Itay geeft ruim 13 jaar les in contactimprovisatie wereldwijd. Hij is opgeleid als hedendaagse danser in New York, Italië en Israel. Hij leidt internationale projecten en improvisatie voorstellingen. In de afgelopen jaren heeft hij Contakids ontwikkeld.

Contactinfomatie:

Seetrue Moderne Dans / Contakids
Duitsepoort 13a
6221 VA Maastricht
e: info@modernedans.nl
w: www.modernedans.nl www.contakids.com