Buikdans

Georges Clairin. An Ouled-Nail Tribal Dancer.
Reportage - 17 aug 2017

De Ouled Nail danseressen beschermden zichzelf met hun luxe sieraden.

Roos met haar prijs
Interview - 11 apr 2017

Een interview met Roos (13). Zij laat zien dat je altijd kan dansen, ook als je een beperking hebt. In de wereld van de oriëntaalse dans noemt zij zich Warda.

Anusch. © Hollandse Bellydance Toppers 
Review - 28 feb 2017

De zogeheten Hollandse Bellydance Toppers ontpoppen zich op het podium met dramatische en lieflijke taferelen. In de twee-uur-durende oriëntaalse dansvoorstelling 'Het Spektakel' bewijzen zij hun talent.

Danseres Cassandra
Interview - 13 jan 2017

De bellydance lessen van Danseres Cassandra zijn weer begonnen. Net als voorgaande jaren vinden de lessen plaats bij Chassé Dance Studios in Amsterdam West. Op de woensdagavond kun je bellydance lessen volgen op intermediate en beginnersniveau

Jean van Lingen, Shimmy Shake Festival
Reportage - 22 nov 2015

Wat is het wezenlijke verschil tussen (urban) tribal fusion buikdans en traditionele oriëntaalse dans? Niet doordrenkt van liefde of liefdesverdriet, maar juist stoer, gestileerd en krachtig!

Bron: Shimmy Shake Festival
Interview - 30 okt 2015

Fusion buikdans is niet ordinair. Sterker nog, het is een uiting van feminisme en een zoektocht naar de hedendaagse identiteit, vindt festivaldirecteur Gail Pilgrim van Shimmy Shake Festival.

Nieuws - 19 okt 2015

Studio Danseres Cassandra is dit jaar gestart met het aanbieden van oriëntaalse buikdanslessen bij Chassé Dance Studios. Gladys Nurmohamed, oprichtster van Studio Danseres Cassandra, vertelt over haar lessen.

Nieuws - 8 okt 2015

Vanaf woensdag 4 november breidt Studio Danseres Cassandra de oriëntaalse buikdanslessen bij Chassé Dance Studios uit.

Shimmy Shake Festival
Nieuws - 18 sep 2015

Urban dance en buikdans komen samen tijdens het Shimmy Shake Festival in Rotterdam. Van 13 tot en met 15 november zijn er drie avondvullende shows te zien waarin de oude tradities van het buikdansen vertaald worden.

Reportage - 13 sep 2015

Het International Summer Bellydance Festival (ISBF) vierde 28 tot en met 30 augustus haar eerste lustrum. Nadia Tan danst al jaren oriëntaalse dans en is tijdens dit festival benieuwd welke nieuwe inzichten ze opdoet.

Pagina's

Abonneren op Buikdans