SBS 6 komt met een nieuw dansprogramma

Na onder andere tv-programma’s als Dansen met de sterrenzet SBS 6 in het najaar van 2018 dansen opnieuw in de spotlight met Dance as once. De dansshow gaat op zoek naar de allerbeste dansgroep die goed is in één van de moeilijkste disciplines: synchroon dansen. Alles gaat om de perfecte teamwork, timing en choreografie en dat betekent veel repeteren. 

Vijftien dansgroepen één winnaar

In het dansprogramma gaat het om vijftien dansgroepen die tegen elkaar strijden op het hoogste niveau. Door middel van opdrachten laten geoefende danseres zien wat zij in huis hebben als dansgroep. “Denk hierbij aan challenges met attributen, dansen op een knallende hit of tegen zichzelf dansen in split screen. Alles mag, zolang het maar synchroon is”, zegt SBS. Voor alle opdrachten zullen de choreografieën zelf moeten worden samengesteld.  Tijdens de auditie afleveringen battelen vier dansgroepen tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de halve finale. Tijdens de halve finale wordt er gestreden om een finaleplaats. De dansers kunnen afkomstig zijn uit alle gelederen van het dansveld. Van ballet tot Hip-hop. Alles is welkom. Uiteindelijk is er maar één groep de winnaar met een grote geldprijs van €50.000. 

Dansen uit je comfort zone

“Bij sommigen opdrachten moeten de dansgroepen uit hun comfort zone stappen. Zoals een in een andere dansstijl dansen of een bepaald voorwerp gebruiken zoals een paraplu of ox-board,” laat SBS 6weten aan de mediacourant. Na dans programma’s als Everybody dance now  en Dance dance dance van RTL 4 wordt dit het nieuwste dansprogramma op de nederlandse televisie

Spreekt dit jou aan als dansgroep? Dan kunnen jullie je aanmelden op de website van SBS 6 https://www.sbs6.nl/programmas/dance-as-one/aanmelden-danceasone/.

 

 

Meer inspiratie