SBS 6 komt met een nieuw dansprogramma

SBS 6 komt in het najaar van 2018 met Dance as One. Dit nieuwe dansprogramma gaat op zoek naar de beste dansgroep die één van de meest tijdrovende dansdisciplines beheerst: synchroon dansen. Alles draait om perfect teamwork, precieze timing en minutieuze choreografie. De danscrew die het beste synchroon kan dansen wint een geldprijs van 50.000 euro. Aanmelden is nog mogelijk.

Vijftien dansgroepen, één winnaar

In het dansprogramma strijden dansgroepen van minimaal 8 tot maximaal 16 dansers tegen elkaar. Tijdens de auditie afleveringen strijden vier dansgroepen tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de halve finale. Iedere week beoordeelt een vakkundige jury hoe synchroon de teams dansen. Door middel van opdrachten laten de diverse crews zien wat zij in huis hebben. Denk hierbij aan challenges met attributen, dansen op een knallende hit of tegen jezelf dansen in split screen. Alles mag, zolang het maar synchroon is. Voor alle opdrachten moeten de choreografieën door de danscrews zelf worden samengesteld. 

Dansen uit je comfort zone

De dansers mogen afkomstig zijn uit alle gelederen van het dansveld. van cheerleading en hip hop tot modern en ballroom. Maar daarom zullen de danscrews bij sommigen opdrachten wel uit hun comfort zone moeten stappen. Zoals in een andere dansstijl dansen of een bepaald voorwerp gebruiken zoals een paraplu of ox-board, schrijft de mediacourant.

De opnamens vinden plaats in september en oktober. De voorbereidingen starten in juli.

 

Met je dansgroep kans maken op de geldprijs van 50.000 euro? Dan kun je je aanmelden op de website van SBS 6

 

 

Meer inspiratie