Danseres Cassandra

Bellydance bij Studio Danseres Cassandra

De bellydance lessen van Danseres Cassandra zijn weer begonnen. Net als voorgaande jaren vinden de lessen plaats bij Chassé Dance Studios in Amsterdam West. Op de woensdagavond kun je bellydance lessen volgen op intermediate en beginnersniveau.

Danseres Cassandra vertelt over haar danslessen

“De meeste studenten volgen mijn lessen om lekker te bewegen. Naast het aanleren en oefenen van technieken gaat het in de lessen vooral om het plezier. De danseressen die meer gericht zijn op optredens kiezen meestal voor een privéles, coaching of een workshop.

Bewustwording van lichaam, ademhaling en houding vind ik belangrijk om een basistechniek op te bouwen. In iedere les staat een ander deel van het lichaam centraal:

  1. het onderlichaam: heupen, benen en voeten
  2. het middenlichaam: buik, borstkas, armen en handen
  3. het bovenlichaam: schouders, nek en hoofd

De beginnersles is rustig qua tempo en opbouw. De korte drills en combinaties zijn voor de meeste studenten goed te volgen. Extra uitleg aan beginners geef ik na de les zodat iedereen binnen redelijk korte tijd kan meedraaien.

Mijn jongste leerling is 18 en mijn oudste student is 76 jaar. Het is voor mij een eer dat studenten, die al jarenlang dansen, mijn lessen blijven volgen.

Wat is mooi aan bellydance?

Het mooie van bellydance vind ik dat iedereen de dans op een geheel eigen manier kan vormgeven. Het gevoel, het inleven in de muziek (het verhaal) en de uitstraling zijn belangrijker dan het perfect beheersen van de technieken. Begrijp me niet verkeerd, ik leg tijdens het lesgeven veel nadruk op een veilige manier van bewegen. Daarmee vermindert de kans op blessures drastisch.

Qua muziekkeuze ben ik afgelopen najaar overgestapt op een mix van verschillende muziekstijlen. Tot die tijd werkten we vooral op klassiek Arabische nummers met veel aandacht voor de verschillende ritmes. Nu willen de studenten ook dansen op Indiase, modern oriëntaalse en zelfs westerse muziek. Dit maakt de lessen afwisselend en zorgt voor verrassende combinaties.

Danseres Cassandra

In de intermediate les geef ik geen uitleg meer over de basistechnieken. Naast vaste choreografieën werken we met improvisaties. Iedere student kan daarbij een geheel eigen stijl ontwikkelen. De studenten krijgen de gelegenheid hun dans te laten zien bij de voorstellingen in Chassé Dance Studios!”

Lees meer over Studio Danseres Cassandra op www.danserescassandra.nl en Facebook.

Meer inspiratie