Shimmy Shake Talent Carnival gaat online door als Online Festival Experience

Shimmy Shake’s Talent Carnival gaat door! Kom naar de Online Festival Experience

In het eerste weekend van juni organiseert Shimmy Shake jaarlijks een eendaags zomerfestival in Rotterdam. Helaas kan het dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Daarop heeft Shimmy Shake wat bedacht: Online Festival Experience. Op zondag 14 juni kun je je digitaal aasluiten bij verschillende activiteiten en optredens via Facebook, Instagram, YouTube, Zoom en de Shimmy Shake website. Je hoeft geen ticket te kopen, maar er wordt wel een donatie verwacht van alle mee genieters van het Festival. 


Talent Carnival

In de eerste maanden van ieder jaar reist Shimmy Shake naar verschillende steden (Zutphen, Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam), opzoek naar buikdanstalent dat zich presenteert aan een panel van dansexperts. Dit jaar is deze selectie voornamelijk online gegaan en zijn er uit alle talentvolle dansers die mee hebben gedaan 10 dansers gekozen. Zij zullen coaching krijgen van bekende (fusion) buikdansers in Nederland. Het eindresultaat van de coaching tonen zij in de Talent Show. Deze zal om 15:00 uur in première gaan op de livestreams van Facebook en YouTube. 

Hoe ziet het programma eruit? 

De Talent Show is een belangrijk onderdeel van het Online Festival Experience, maar er staat nog veel meer op de planning. Andere activiteiten zoals de gebruikelijk bazaar is terug te vinden. Hier worden onder andere kleding, sieraden en andere hebbedingen in de buikdanssfeer verkocht via de Shimmy Shake website. Op Facebook kunnen dansworkshops gevolgd worden. Op Instagram wordt een open podium gehouden en er is zelfs een afterparty via Zoom (in samenwerking met Greenstone Bellydance uit Delft). Om het samenhorigheidsgevoel toch te voelen, deelt de organisatie voor het evenement recepten uit voor lekkere hapjes en drankjes die je thuis zelf kunt maken. Zo zit je allemaal veilig thuis, maar is er verbondenheid in wat je doet, ziet en nuttigt! 

Wat is Fusion en Tribal buikdans? 

Oosterse oer-danstradities en haar natuurlijke vrouwelijke bewegingen worden gecombineerd met hedendaagse dansstijlen waardoor er een zeer eigentijds genre ontstaat. Wat beide choreografieën gemeen hebben is dat zij het vrouwelijke lichaam vieren en de uitbundige creativiteit van de hedendaagse vrouw die sterk en sensueel is. 

Shimmy Shake

Al sinds 2007 zet Shimmy Shake zich in voor Fushion en Tribal buikdans in Nederland. Ze organiseren jaarlijks een Talent Search en sinds 2014 organiseren zij ook het Shimmy Shake Festival. Dit festival vindt ieder jaar in november plaats met als doel de bekendheid van het genre te vergroten en de professionaliteit van de dansers te versterken. Shimmy Shake biedt danstalent een podium en een kans om te groeien. Tevens streven zij ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen en presenteren voor een breder publiek. 

Voor meer informatie over Shimmy Shake en de Online Festival Experience: https://www.shimmyshake.org

 

UPDATE: De Talent Show is nog t/m 20 juni kosteloos online te bekijken.

Fotocredit: Adriaan Kastelein