Home » Reportage
Dance Dance Dance aflevering 1 en 2

Blessures en de eerste negens bij Dance Dance Dance

Alle ogen zijn zaterdagavond gericht op Dance Dance Dance. RTL weet ook met het vierde seizoen een miljoen kijkers trekken. Onder de danskoppels doen onder andere Soy Kroon, Holly Mae Brood en Britt Scholte mee om die ene videoclip zo goed mogelijk na te dansen. In 2016 nog een winnend format. Is er intussen wat veranderd?

Even terug naar aflevering 1

De commerciële zender zond 25 augustus de eerste aflevering van het vierde seizoen van Dance Dance Dance uit. In totaal schakelden er om 20.00 uur zeker 1.141.000 mensen in voor deze danswedstrijd. De koppels dit jaar zijn:

  • Presentatrice Marlayne Sahupala en acteur Patrick Martens
  • Chefkok London Loy en presentatrice Miljuschka Witzenhausen
  • Actrice Holly Mae Brood en acteur Soy Kroon
  • Presentatrice Bridget Maasland en acteur Jelle de Jong
  • Actrice Britt Scholten en acteur Urvin Monte

De bekende Nederlanders dansen niet alleen met elkaar, maar ook een solo. Beide optredens verdienden punten voor hun koppel. Tijdens de repetities leek dansen nog een behoorlijke opgaven voor de koppels. Maar eenmaal op het podium was van de stunteligheid weinig meer te zien, en schitterden de kandidaten op het podium. Ook de jury, bestaande uit Dan Karaty, Igone de Jongh en Timor Steffens, vond dat de deelnemers het niet slecht deden voor een eerste liveshow.

De hoogtepunten van aflevering 2

In tweede aflevering dansten de koppels alleen een solo. Het niveau lag hoog: sommige optredens verdienden al de eerste negens. Actrice Holly Mae Brood verbaasde met de videoclip Try Again de jury. Brood was namelijk helemaal een met de achtergronddansers, de professionals. Ze kreeg daarom ook twee negens en een 9,5.

Brood’s danspartner en bevriend acteur Soy Kroon sprong er ook uit met de videoclip Turn up the music van Chris Brown. Hij bewoog soepel en kon goed mee komen met de dansers. Ook hij kreeg twee negens en een 9,5 van jury.

De laatste topscorer van de avond was Urvin Monte met een dans op Pony uit de film Magic Mike. Hoewel Monte zich tijdens de repetities niet op zijn gemak voelde, ging toch helemaal op in de rol en wist ook drie negens te scoren.

Blessures en ‘stoned’ dansen bij Dance Dance Dance

Dat dansen een zwaar beroep is, weten we allemaal. En wanneer het trainingsvolume hoog is, en de ervaring minimaal, liggen blessures al gauw op de loer. Zo blesseerde Patrick Martens zijn kuit, waardoor de acteur twee dagen rust moest nemen. Daarna kon Martens weer dansen alsof er niets gebeurt was.

Presentatrice Bridget Maasland had het wat zwaarder deze week. Maasland kampte halverwege met een bijholteontsteking waardoor enkele repetities kwamen te vervallen. Maar zeker bij de commerciële zender geldt: ‘the show must go on’. Dus ook zij wist op het podium te verschijnen. Na afloop werd door presentatrice Chantal Janzen gezegd dat ze een beetje ‘stoned’ had gedanst aangezien Maasland onder de pijnstillers zat. De jury vond het ontzettend knap dat ze ondanks dit voorval toch haar videoclip wist te dansen.

En dan nog Urvin Monte, de danspartner van Britt Scholte. Monte die helemaal los ging in de ‘dirty’ videoclip Pony, had in de voorbereiding een serieuze blessure te pakken. Zijn rugwervels stonden namelijk niet meer recht onder elkaar waardoor de acteur niet mee kon doen met de generale repetitie. De vraag was zelfs of Monte wel mee kon dansen afgelopen zaterdag. Met wat massages en pijnstillers wist de acteur toch op het podium te verschijnen, wat leidde tot dat zeer goede resultaat.

Vanaf aflevering 3 vertrekt er wekelijks een koppel uit het programma, dit is het koppel met de minste punten van de jury. Komende zaterdag wordt er afscheid genomen van het eerste danskoppel.