Nova College Performing Arts Haarlem

Nova College - Caroline Westdijk
"Volg je hart"

Het Nova College is een Regionaal Opleidingen Centrum dat diverse opleidingen aanbiedt, waaronder de opleiding Danser.

De mbo opleiding Danser van het Nova College Performing Arts duurt 3 jaar. Je krijgt een degelijke klassiek/moderne scholing en les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Je volgt de praktijkvakken klassieke dans (ook spitzen), en verschillende moderne dansstijlen zoals floorwork, Graham en Limón. Daarnaast krijg je jazz, contemporary, werelddans, hip hop, urban contemporary, improvisatie en compositie. Je leert veel in projecten, je leert werken met een bekende choreograaf en je sluit je opleiding af met een examenvoorstelling.

Wat kun je na de opleiding Danser?

Je kunt als uitvoerend danser aan de slag bij een dansgezelschap, in producties voor film, tv of theater of in je eigen dansproducties. Je kunt ook doorstromen naar een dansacademie in het hbo of een andere (dans gerelateerde) hbo opleiding. Of je gaat lesgeven bij een balletschool, cultureel centrum of andere educatieve instelling, dansprojecten opzetten of een dansstudio beginnen.

Wil je een dag meelopen op deze opleiding? Meld je aan via novacollege.nl/loopeendagmee.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Danser op de website van het Nova College Dans.

Agenda - 28 jul 2022

Nova College Performing Arts

Agenda - 28 jul 2022

Nova College Performing Arts

Agenda - 28 jul 2022

Nova College Performing Arts

Agenda - 28 jul 2022

Nova College Performing Arts – Dans Haarlem

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Nova College mbo opleiding danser
Reportage - 19 okt 2018

In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing.

Reportage - 19 okt 2017

In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans.

Marijke Bootsma. Foto gemaakt door Lisette Westra in het Nova College Bijdorplaan, Haarlem.
Interview - 2 sep 2017

Marijke Bootsma is 23 jaar oud en dit jaar afgestudeerd als Artiest Dans bij het Nova College. Wij stelden deze ondernemende dame een aantal vragen.

Samuel. Mijn pad naar Colombia.
Interview - 11 aug 2017

Afgestudeerd van de MBO Dans van het Nova College en hard bezig met het creëren. Samuel Duval vertelt over zijn dansvoorstelling: Mijn pad naar Colombia

Danser. © Nova College Dans
Reportage - 7 nov 2016

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt.

Pagina's

Abonneren op Nova College Performing Arts Haarlem