Home » Reportage
Nova College mbo opleiding danser

Opleiding Danser Nova College 2018-2019

Wat is de essentie van jullie aanpak?

In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt. Je krijgt les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Naast klassieke en moderne dans krijg je jazz urban, urban contemporary en werelddans. Bij veel lessen is er begeleiding van een pianist.

Wat is jullie specialisme?

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. Dat vinden we belangrijk. Je wordt bij ons opgeleid tot ondernemende danser, dansmaker en danscoach. Die beroepen vragen om sterke persoonlijkheden. Je werkt veel in projecten van het Nova Productiehuis Dans. Daarin ontwikkel je alle competenties die je nodig hebt om je eigen dansproducties te maken. Van concept en choreografie tot aankleding, samenwerken, promotie, techniek en de uitvoering zelf.

Wat is het grootste misverstand over jullie dansopleiding?

Dat je al heel goed moet kunnen dansen voordat je aan de opleiding begint of dat je heel lenig moet zijn. Tijdens de intake en auditie kijken wij naar je bewegingskwaliteiten, fysieke belastbaarheid, leerbaarheid, motivatie en discipline. Die bepalen of jij met succes onze dansopleiding kunt volgen.

Wat zijn de carrièrekansen van de studenten?

Onze afgestudeerde studenten doen het goed: Elk jaar stroomt een aanzienlijk deel van de studenten door naar het hbo of gaat als danser of dansdocent aan de slag. Wij zijn er ook trots op dat steeds meer studenten in het buitenland aan het werk gaan.

Op welke uitspraak ben je trots?

Dat je op het Nova College jezelf kunt zijn en dat je hier discipline ontwikkelt. Daar heb je de rest van je leven plezier van.

Welk advies geef je aankomende studenten?

Kom een dag meelopen met een student! Dan ervaar je zelf of de sfeer bij ons op school je aanspreekt, of jij je thuisvoelt bij ons. Ga naar novacollege.nl/loopeendagmee om je aan te melden voor een meeloopdag.

Gekozen tot Top-opleiding 2018 door de Keuzegids MBO

Open huis

  • Maandag 26 november 2018. 18.00 – 21.00 uur
  • Woensdag 6 februari 2019.     18.00 – 21.00 uur

Kom jij ook een dag meelopen? Novacollege.nl/loopeendagmee

Contactinformatie