Home » Reportage
Danser. © Nova College Dans

Dansopleiding van Nova College 2016-2017

Wat is de essentie van jullie aanpak?

In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt. Je krijgt les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Naast klassieke en moderne dans krijg je veel jazzdans, werelddans en ook workshops zoals urban. Bij veel les- sen is begeleiding van een pianist of percussionist.

Wat is jullie specialisme?

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. Dat vinden we belangrijk. Je wordt bij ons opgeleid tot danser, dansproducent en je leert lesgeven. Die beroepen vragen om sterke persoonlijkheden. Je werkt veel in projecten van het Nova Productiehuis Dans. Daarin ontwikkel je alle competenties die je nodig hebt om je eigen dans- productiestemaken.Van concept en choreografie tot aankleding, samenwerken, promotie, techniek en de uitvoering zelf.

Wat is het grootste misverstand over dansopleidingen?

Dat je al heel goed moet kunnen dansen voordat je aan de opleiding begint of dat je heel lenig moet zijn. Tijdens de intake en auditie kijken wij naar je bewegingskwaliteiten, fysieke belastbaarheid, leerbaarheid, motivatie en discipline. Die bepalen of jij met succes onze dansopleiding kunt volgen.

Wat ziJn de carrièrekansen van de studenten?

Onze afgestudeerde studenten doen het goed: Elk jaar stroomt een aanzienlijk deel van de studenten door naar het hbo of gaat als danser of docent aan de slag. Wij zijn er ook trots op dat steeds meer studenten in het buitenland aan het werk gaan.

Op welke quote ben je trots?

Dat je op het Nova College jezelf kunt zijn en dat je hier discipline ontwikkelt. Daar heb je de rest van je leven plezier van.

Welk advies geef je aankomende studenten?

Kom een dag meelopen met een student! Dan ervaar je zelf of de sfeer bij ons op school je aanspreekt, of jij je thuisvoelt bij ons. Ga naar www.novacollege.nl/loopeendagmee om je aan te melden voor een meeloopdag. 

Danser, mbo niveau 4 bol
Studieduur: 3 jaar

Contactinformatie:

Nova College Dans in haarlem
Bijdorplaan 15 (hogeschool Inholland)
2015 CE Haarlem
w: www.novacollege.nl/danstheater
f: NovaCollegeDansTheater
t: (023) 530 20 10, 06 57813495 (WhatsApp)
e: info-advies@novacollege.nl