Nova College Dans Haarlem

"Volg je hart""Volg je hart"

Het Nova College is een Regionaal Opleidingen Centrum dat diverse opleidingen aanbiedt, waaronder de opleiding Danser.

De mbo opleiding Danser van het Nova College duurt 3 jaar. Je krijgt een degelijke scholing en les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Je volgt de praktijkvakken klassieke dans (ook spitzen en vaak met pianist!), moderne dans, jazz urban, urban contemporary, werelddans en Fly-low techniek. Jongens krijgen lessen gericht op het ontwikkelen van draaien en sprongkracht. Je leert veel en projecten en je sluit je opleiding af met een examenvoorstelling.

Wat kun je na de opleiding Danser?

Je kunt als uitvoerend danser aan de slag bij een dansgezelschap, in producties voor film, tv of theater of in je eigen dansproducties. Je kunt ook lesgeven bij een balletschool, cultureel centrum of andere educatieve instelling, dansprojecten opzetten of een dansstudio beginnen. Je kunt ook doorstromen naar een dansacademie in het hbo.

Wil je een dag meelopen op deze opleiding? Meld je aan via novacollege.nl/loopeendagmee.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Danser op de website van het Nova College Dans.

Agenda - 6 dec 2017

Ontdek of de opleiding danser van het Nova College iets voor jou is tijdens het open huis op woensdag 7 februari 2018, van 18.00 tot 21.00 uur.

Nova College Danser
Agenda - 6 dec 2017

Ontdek of de opleiding danser van het Nova College iets voor jou is tijdens het open huis op maandag 27 november 2017, van 18.00 tot 21.00 uur.

Marijke Bootsma. Foto gemaakt door Lisette Westra in het Nova College Bijdorplaan, Haarlem.
Interview - 2 sep 2017

Marijke Bootsma is 23 jaar oud en dit jaar afgestudeerd als Artiest Dans bij het Nova College. Wij stelden deze ondernemende dame een aantal vragen.

Samuel. Mijn pad naar Colombia.
Interview - 11 aug 2017

Afgestudeerd van de MBO Dans van het Nova College en hard bezig met het maken. Samuel Duval vertelt over zijn dansvoorstelling: Mijn pad naar Colombia.

Eindvoorstelling 2017 Nova College mbo dans
Agenda - 29 jul 2017

Om toegelaten te worden tot de dansopleiding van het Nova College moet je eerst auditie doen. De tweede auditie vindt plaats op 16 april in Haarlem.

Eindvoorstelling 2017 Nova College mbo dans
Agenda - 29 jul 2017

Om toegelaten te worden tot de dansopleiding van het Nova College moet je eerst auditie doen. De eerste auditie vindt plaats op 19 februari in Haarlem.

Danser. © Nova College Dans
Reportage - 7 nov 2016

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt.

Bron: Nova College Haarlem - Alex Ismailov
Reportage - 14 okt 2015

Ik ben Alex Ismailov, ik ben 20 jaar en ik zit nu in het 2e jaar van de dansopleiding van het Nova College Haarlem. Het eerste jaar heb ik opnieuw gedaan, want ik wilde graag de 3-jarige artiestenopleiding doen.

Interview - 8 sep 2015

Rens Borkent richtte in 2014 samen met zijn compagnon Jens van Huizen het dansgezelschap Stichting ENS op.

Nieuws - 7 sep 2015

De dansopleiding van het Nova College Haarlem houdt open huis. Op 23 november zet de mbo-opleiding voor allround dansers de deuren wagenwijd open.

Pagina's

Abonneren op Nova College Dans Haarlem