Fontys Academie voor Danseducatie

 Noortje van Gestel - Fontys Academie voor Danseducatie"Altijd in beweging"

De Fontys Academie voor Danseducatie leid je op tot docent dans, dansmaker en performer. Daarmee kun je aan de slag als vakdocent, consulent, educatiemedewerker, kunstvakdocent, docent CKV op het voortgezet onderwijs, performer bij educatieve gezelschappen of als onderwijsontwikkelaar. Een studie met veel mogelijkheden.

Wat kun je na de Fontys Academie voor Danseducatie?

Met een diploma van Fontys Academie voor Danseducatie op zak kun je eigenlijk overal terecht. De deuren staan voor je open in het regulier onderwijs, de kunsteducatie, de amateurkunst of community-art. De opleiding richt zich steeds meer op de internationale wereld en dat merk je als student al tijdens je stages en projecten.

Kijk voor meer informatie op de website van de Fontys Academie voor Danseducatie.

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

One Billion Rising 2019. Foto Sterk-Water
Nieuws - 1 feb 2019

Op vrijdag 8 februari staan studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) op tijdens de 'Rise' waar zij dansen tegen het geweld op vrouwen.

Dansopleiding: Fontys academie voor danseducatie
Reportage - 19 nov 2018

Jij wilt het beste uit jezelf en anderen halen? Dan is de Academie voor Danseducatie jouw place-to-be.

petitie meer dans basisscholen groep 1 tot en met 8
Nieuws - 30 jul 2018

Veel scholen hebben geen gymzaal of budget voor een gymdocent. Daarom is er een petitie gestart om meer bewegingsonderwijs en dans op scholen te geven.

Fontys academie docent dans uitvoerend danser Tilburg
Nieuws - 16 jul 2018

Op dinsdag 3 juli wonnen de studenten Peter van der Heijden en Piet van Dycke van de Fontys dansacademie de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs 2018.

Fontys Academie voor Danseducatie. © Noortje van Gessel
Review - 23 jun 2017

In Podium Bloos in Breda hangt een sfeer van positieve spanning en sensatie. Een avond vol variatie, verassing en spektakel kan beginnen.

© Noortje van Gestel
Reportage - 7 nov 2016

Haal het beste uit jezelf en anderen met de Academie voor Danseducatie. Daarmee kun je aan de slag als vakdocent, consulent, educatiemedewerker, docent CKV, performer bij educatieve gezelschappen en meer.

© Noortje van Gestel
Nieuws - 31 aug 2016

Speciaal voor jonge danstalenten wordt de workshop Teaching the Art of Dance georganiseerd. Tijdens deze creatieve workshop neem je een kijkje in de opleiding Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. 

Foto: Noortje van Gestel - Fontys Academie voor Danseducatie
Reportage - 13 okt 2015

Je bent gek op dansen en wilt die passie overbrengen op anderen. De Fontys Academie voor Danseducatie is dan jouw place-to-be. Deze opleiding leid je op tot docent dans, dansmaker en performer.

Abonneren op Fontys Academie voor Danseducatie