Fontys academie docent dans uitvoerend danser Tilburg

Dit zijn Fontys’ beste dansstudenten

Op dinsdag 3 juli wonnen Peter van der Heijden, van de Fontys Academie voor Theater, en Piet van Dycke, van de Fontys Dance Academy de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs 2018 in de Schouwburgzaal van Theaters in Tilburg.

Deze prijs wordt een keer per jaar uitgereikt aan twee leerlingen van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Eén iemand van de docent dansopleiding en één van de uitvoerend danser opleiding gaan met deze prijs en een geldbedrag van €10.000,- naar huis. Deze prijs is bedoeld om de studenten te stimuleren hun studie te vervolgen of om te investeren in een beginnende carrière. Onder leiding van voorzitter Jan Tromp bepaalde een deskundige jury wie de welverdiende winnaars zouden worden.

Jacques de Leeuw Prijs                                    

Stichting Jacques de Leeuw Prijs stimuleert al zeventien jaar studenten die op het punt staan af te studeren aan Fontys. Met deze prijs wil de stichting jonge talentenvolle kunstenaars in het zonnetje zetten en hun de mogelijkheden bieden om hun hart voor dit vak te kunnen volgen. De stichting en Fontys wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan het culturele leven in Tilburg. In Nederland is er nog geen andere vergelijkbare prijs voor studenten aan kunstopleidingen.

Genomineerden

Er waren dit jaar tien genomineerden. Vijf in de categorie Docent dans en vijf in de categorie uitvoerend danser.

In de categorie Docent dans waren dat: Bastiaan Sparnaay die de opleiding Muziekeducatie volgt, Karlijn Maier van de opleiding Danseducatie, Marleen Hendriks van de opleiding beeldende Vorming en Peter van der Heijden van de opleiding Theater.

In de categorie uitvoerend danser waren dat: Annabel van Casteren van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater, Piet Van Dycke van de Dance Academy, Xavier Geerman van de Academy of Music and Performing Art, Matthias Gigengack van de Academy of Art, Communication and Design, Marth De Kinder van de Academy of Circus and Performance Art en Duncan Laurence (Duncan de Moor) van de Rockacademie.

De dansjury

Naast de voorzitter Jan Tromp bestond de jury van de Jacques de Leeuw Prijs 2018 onder andere uit: theater- en dansjournalist Annette Embrechts, Artistiek coördinator Bregtje Radstake, artistiek-directeur Wendy Moonen en artistiek-manager Angelique Spaninks.

Meer inspiratie