Home » Reportage
Foto: Noortje van Gestel - Fontys Academie voor Danseducatie

Fontys Academie voor Danseducatie 2015-2016

Je bent gek op dansen en wilt die passie overbrengen op anderen. De Fontys Academie voor Danseducatie is dan de place-to-be. Deze opleiding leid je op tot docent dans, dansmaker en performer. Daarmee kun je aan de slag als vakdocent, consulent, educatiemedewerker, kunstvakdocent, docent CKV op het voortgezet onderwijs, performer bij educatieve gezelschappen of als onderwijsontwikkelaar. Een studie met heel veel mogelijkheden dus.

Dit maakt de opleiding uniek

De Fontys Academie voor Danseducatie werkt met arrangementen om je alle facetten van zowel dans als het docentschap te leren. Een docent dans moet van vele markten thuis zijn. Zowel lichamelijk als op persoonlijk vlak groei je en blijf je in beweging. Niet voor niets is onze slogan ‘Altijd in beweging’. Fontys integreert theorie met praktijk. Deze werkwijze is uniek en kun je met eigen ogen ervaren tijdens bijvoorbeeld onze meeloopdagen.

De opleiding

 Je technisch dansniveau hoeft niet perfect te zijn. Wat Fontys Academie voor Danseducatie vooral zoekt in studenten is leerbaarheid, leergierigheid en nieuwsgierigheid. Ervarend leren staat hoog in het vaandel: je hebt dus niet alleen les op de academie, maar neemt ook deel aan onderwijsprojecten in het werkveld. We laten studenten uit verschillende jaren samenwerken om met en van elkaar te leren. Fontys biedt de kwaliteit van een topopleiding, want dat predicaat ontving de Fontys Academie voor Danseducatie (Keuzegids HBO 2016)!

Het werkveld

Met een diploma van Fontys Academie voor Danseducatie op zak kun je eigenlijk overal terecht. De deuren staan voor je open in het regulier onderwijs, de kunsteducatie, de amateurkunst of community-art. De opleiding richt zich steeds meer op de internationale wereld en dat merk je als student al tijdens je stages en projecten. Sommige studenten blijven niet onopgemerkt na hun opleiding. Denk dan aan Nana van Moergestel, oprichter en artistiek leider van het Bredase educatieve dansgezelschap Dansnest, Helma Melis met haar gezelschap LaMelis en Peggy Olislaegers, directeur Nederlandse Dansdagen. Voorbeelden oud-studenten die altijd in beweging zijn gebleven. Net als Fontys Academie voor Danseducatie. Ben jij ook zo? Dan leren we je graag kennen.       

Contactinformatie:

Fontys Academie voor Danseducatie

Zwijsenplein 1
5038 TZ Tilburg
FHKdanseducatie@fontys.nl
T 08850 78888
www.fontys.nl/danseducatie

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: