Home » Reportage
Dansopleiding: Fontys academie voor danseducatie

Dansopleiding Fontys Academie voor Danseducatie 2018-2019

Jij wilt het beste uit jezelf en anderen halen? Dan is de Academie voor Danseducatie jouw place-to-be. Wij leiden je op tot docent dans, dansmaker en performer. Daarmee kun je aan de slag als vakdocent, consulent, educatiemedewerker, kunstvakdocent, docent CKV op het voortgezet onderwijs, performer bij educatieve gezelschappen of als onderwijsontwikkelaar. Een studie met heel veel mogelijkheden dus.

Op de Academie voor Danseducatie vinden wij het individu erg belangrijk. Wij willen de studenten de kans geven om zich te ontwikkelen in verschillende gebieden en zich te profileren in de richting waar hun hart ligt. Daarom kun je je op onze academie profileren in docent dans, dansmaker of performer. Dit alles blijft in relatie staan tot je docentschap; je studeert immers docent dans. Binnen deze richtingen werken de studenten intensief samen met diverse partners o.a. Dansnest, Project Sally, De Stilte, Hiphop factory, diverse Kunsthumaniora in België, mbo dansopleidingen, Ro Theater, Kunstbende, Nederlandse Dansdagen, Het Huis van de Kunsten in Limburg, Voortgezet Onderwijs scholen, internationale partners, het Efteling Theater en Dans Magazine, waardoor zij al met één been in het werkveld staan.

Dit maakt onze opleiding uniek

De Fontys Academie voor Danseducatie werkt met leerarrangementen om je alle facetten van zowel dans, docentschap en meterschap te leren. Een docent dans moet van vele markten thuis zijn. Zowel lichamelijk als op persoonlijk vlak groei je en blijf je in beweging. Wij integreren theorie met praktijk. Deze werkwijze is uniek en kun je met eigen ogen ervaren tijdens bijvoorbeeld onze meeloopdagen.

Jij wilt het beste uit jezelf en anderen halen?

Ervarend leren staat hoog in het vaandel: je hebt dus niet alleen les op de academie, maar neemt ook deel aan onderwijsprojecten in het werkveld, zowel nationaal als internationaal. We laten studenten uit verschillende jaren samenwerken om met en van elkaar te leren. Wij bieden de kwaliteit van een topopleiding, want dat predicaat ontvingen we (Keuzegids HBO 2018)!

Het werkveld

Met ons diploma op zak kun je eigenlijk overal terecht. De deuren staan voor je open in het regulier onderwijs, de kunsteducatie, de amateurkunst of community art. We richten ons steeds meer op de internationale wereld en dat merk je als student al tijdens je stages en projecten. Spreekt dit je aan? Dan leren we je graag kennen.

Eenjarige bachelor opleiding Docent Dans

Naast de vierjarige bachelor opleiding Docent Dans biedt de Academie voor Danseducatie nu ook een eenjarige voltijdse bachelor opleiding Docent Dans aan. Deze opleiding is bedoeld voor alumni die niet langer dan vijf jaar geleden een bachelor opleiding Dans hebben afgerond.

OPEN DAGEN

  • ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018
  • ZONDAG 20 JANUARI 2019
  • ZATERDAG 16 MAART 2019

Fontys Academie voor Danseducatie
Zwijsenplein 1
5038 TZ Tilburg
08850 78888

FHKdanseducatie@fontys.nl
www.fontys.nl/danseducatie
Facebook: fontysacademievoordanseducatie