© Noortje van Gestel

Teaching the Art of Dance

Docent en danser in hart en nieren? Ontdek het hier!

Speciaal voor jonge danstalenten wordt de workshop Teaching the Art of Dance georganiseerd. Tijdens deze creatieve workshop neem je een kijkje in de opleiding Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Workshop Teaching the Art of Dance

In deze workshop worden de hoofdelementen van de opleiding Docent Dans belicht.
Twee studenten (Lindsy Derks en Anna van Rooij) van de academie nemen je in vogelvlucht mee door de kern van de opleiding. Deze kern bestaat uit het ontwikkelen van specifieke vaardigheden die een dansdocent, dansmaker en performer nodig hebben.

Met deze workshop verbreed je niet alleen je kennis, maar krijg je ook een duidelijker beeld over de opleiding Docent Dans. En natuurlijk willen de studenten hun ervaringen en enthousiasme graag met je delen.

De workshop wordt verdeelt in de drie pijlers die leidend zijn tijdens de opleiding Docent Dans. In de pijler dans docent wordt er een stuk lesgegeven zoals dit gedaan wordt in het basisonderwijs. Dit is een van vele mogelijkheden die je met deze opleiding hebt.

In de pijler dansmaker krijg je een opdracht om een stukje dans om te bouwen tot iets heel nieuws. Hierbij maak je kennis met je eigen creativiteit en vergroot je je bewegingsmogelijkheden.

Als laatst krijg je een stukje dansles waarmee je kennismaakt met de pijler performer. In de danslessen wordt veel aandacht besteedt aan techniek, maar ook de uitstraling en performance is een belangrijk aspect. Daarom krijg je een stuk dansles waarin ook deze elementen worden belicht.

Voor wie?

Teaching the Art of Dance is speciaal ontwikkeld voor jonge danstalenten die geïnteresseerd zijn in de opleiding. Via deze workshop helpen we je de keuze te maken tussen dansdocent en danser.

Wanneer?

De workshop vindt plaats in een dansstudio op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, in de periode november - maart. Exacte data en tijden worden bekend gemaakt via hun Facebook-pagina. Dus like ze voor meer info, vlogs en leuke weetjes over het docentschap!

Heb je interesse? Stuur dan een mail voor meer informatie naar teachingtheart@gmail.com.