One Billion Rising 2019. Foto Sterk-Water

One Billion Rising: Fontys staat op door te dansen

One Billion Rising is de wereldwijde actie om geweld tegen vrouwen te beëindigen. Op vrijdag 8 februari staan studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) op tijdens de 'Rise' waar zij dansen tegen dit geweld.

Eén op de drie vrouwen op aarde zal worden verkracht of geslagen tijdens haar leven.
Dat is een miljard moeders, dochters, zussen, partners of vrienden.
Een miljard vrouwen geweld aandoen is een misdaad!
Een miljard vrouwen die dansen is een revolutie!

One Billion Rising

Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren in meer dan 200 landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals en artistieke evenementen.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg danst ook dit jaar mee met dit wereldinitiatief. Studenten en docenten van de Academie voor Danseducatie, de Academie voor Muziek- en Musicaltheater en de Vooropleiding Dans geven acte de présence met een zelfgemaakte choreografie en sluiten hiermee aan bij de ruim 200 landen die meedoen. Niet alleen Fontys Hogeschool voor de Kunsten doet mee, maar ook leerlingen van 2College Jozefmavo en De Nieuwste School. Met zo'n 350 dansers een grootse dansmanifestatie. Iedereen die dit initiatief wil ondersteunen is welkom om te kijken of om mee te dansen.

One Billion Rising - Rise
Vrijdag 8 februari 2019 
12.00 - 13.00 uur
Buiten op het Pieter Vreedeplein in Tilburg
Gratis toegang

Kijk voor meer informatie op www.fontys.nl/danseducatie ('voorstellingen & projecten') of kijk op www.onebillionrising.org

Meer inspiratie