Dansvakopleiding (Koninklijk Conservatorium)

 Joris Jan Bos Photography - Koninklijk Conservatorium“Dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie"

Als bewegen op muziek je in het bloed zit en je wordt aangetrokken door de prachtige wereld van de academische theaterdans (ballet), dan kun je hiervoor worden opgeleid door de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt talent de unieke mogelijkheid om de Dansvakopleiding van basisschool tot en met hbo bachelor binnen één school te combineren met regulier onderwijs. Ter bevordering van de professionele ontwikkeling van haar studenten werkt de Dansvakopleiding nauw samen met Nederlands Dans Theater.

Bij deze Dansvakopleiding krijg je les in klassiek ballet, pointes, creatieve- en moderne dans, caractère, repertoire, pas de deux en coaching. Daarnaast krijg je de vakken dansgeschiedenis, muziektheorie, instrumentspel (facultatief) en krachttraining (enkel voor de jongens). De Dansvakopleiding legt de lat hoog en houdt de kwaliteit nauwlettend in de gaten: ieder jaar wordt weer gekeken of de studenten voldoen aan de gestelde eisen.Logo Koninklijk Conservatorium

Kijk voor meer informatie over de opleiding en de auditiemogelijkheden op de website van het Koninklijk Conservatorium.

Koninklijk Conservatorium Den-Haag
Reportage - 19 nov 2018

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium wil “dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik.

piket kunstprijzen genomineerden 2018 Den Haag dans toneel en schilderkunst
Nieuws - 5 sep 2018

Zaterdag 1 september zijn de genomineerden voor de jubileumeditie van de Piket Kunstprijzen bekend gemaakt.

Juul van Helvoirt en Elias Boersma, Dansvakopleiding Den Haag
Reportage - 19 okt 2017

Hier ontwikkelen dansers van de toekomst zich tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie.

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium 2016-2017 © Arash Nikkihah
Reportage - 7 nov 2016

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium wil “dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie", aldus directeur Jan Linkens.

Canadees danstalent in Welcome Canada!
Nieuws - 27 jan 2016

Van 28 januari  t/m 20 februari vindt het Holland Dance Festival plaats in Den Haag. In de voorstelling Welcome Canada! maakt het publiek kennis met jong Nederlands en Canadees danstalent.

Bron: NTR - Voetballers dansen niet!
Nieuws - 20 nov 2015

Voetbal en dans: twee verschillende werelden die op het oog niets met elkaar gemeen hebben. In de vijfdelige serie 'Voetballers dansen niet!' wordt het tegendeel bewezen.

Foto: Joris Jan Bos Photography - Koninklijk Conservatorium
Reportage - 14 okt 2015

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt talent de unieke mogelijkheid om de Dansvakopleiding van basisschool tot en met hbo bachelor binnen één school te combineren met regulier onderwijs.

Nieuws - 3 sep 2015

Heb jij het gezien? Afgelopen donderdag waren de drie balletzusjes Anakha (11), Sámanja (13) en Matchima (15) te gast bij Jinek. Vader Stefan Flos vertelt over zijn petitie voor een OV-studentenkaart voor jong dans- en muziektalent.

Dancing in a Winter Wonderland
Review - 26 dec 2014

Op Eerste Kerstdag was de première van Christmas Spectacular: Dancing in a Winter Wonderland. De nieuwe revue-achtige kerstvoorstelling van De Dutch Don’t Dance Division is nog te zien op zaterdag 27 en zondag 28 december.

Dancing in a winter wonderland De Dutch Dont Dance Division
Nieuws - 23 dec 2014

De premières van de nieuwe kerstvoorstelling van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division zijn op de Eerste en Tweede Kerstdag helemaal uitverkocht. Op 27 en 28 december is Christmas Spectacular: Dancing in a Winter Wonderland wel nog te bewonderen.

Pagina's

Abonneren op Dansvakopleiding (Koninklijk Conservatorium)