Bron: NTR - Voetballers dansen niet!

Nieuwe serie: Voetbal en ballet op de NTR

Voetbal en dans: twee verschillende werelden die op het oog niets met elkaar gemeen hebben. In de vijfdelige serie Voetballers dansen niet! wordt het tegendeel bewezen. Volg vanaf zondag 22 november de dansers van de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium en de voetballers van de jeugdopleiding van ADO Den Haag in aanloop naar een gezamenlijke dansvoorstelling.

Centraal in de nieuwe NTR-serie staan acht dansers en voetballers in beide opleidingen. Samen werken ze toe naar een cross-over voorstelling waarin zowel elementen uit dans als uit voetbal worden gebruikt. De dansers worden uitgenodigd bij de voetbaltrainingen, waar de soepele dansbewegingen een hele uitdaging blijken te zijn voor de jeugdige voetballers.

Voetballers en dansers leren van elkaar

Rob Meppelink, hoofd van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, wil verder kijken dan de voetbalwereld. “We staan altijd open voor nieuwe ideeën als die onze voetballers beter maken.”  Met zijn staf bewegingstherapeuten doet Meppelink inspiratie op bij verschillende danstrainingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook de directeur van het Koninklijk Conservatorium Jan Linkens is benieuwd wat hij kan leren van de trainingsmethodes van de voetballers.

Choreograaf Thom Stuart is verantwoordelijk voor de dansvoorstelling van de dansers en de voetballers. De groep toont de choreografie, vergezeld van een videoclip, tijdens de rust van de Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag-Willem II op 12 december 2015. Voetballers dansen niet! is elke zondag om tien over vijf op NPO2 te bekijken.