piket kunstprijzen genomineerden 2018 Den Haag dans toneel en schilderkunst

Dit zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen

Zaterdag 1 september zijn de genomineerden voor de jubileumeditie van de Piket Kunstprijzen bekend gemaakt. In Theater aan het Spui tijdens het UIT festival Den Haag werden de negen kunstenaars op het gebied van schilderkunst, toneel en ook dans aan het publiek voorgesteld. De drie genomineerde dansers in willekeurige volgorde zijn: Elias Boersma, Boston Gallacher en Kinda Gozo. 

Danser Elias Boersma

Boersma studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Boersma zit in zijn laatste jaar en loopt stage bij het Scapino Ballet in Rotterdam. Hij danst daar in het Young Talent Program. 

Danser Boston Gallacher

Gallacher is een Schotse danser. Hij heeft gestudeerd aan de Dance School of Scotland en Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Gallacher deed uitvoerend werk bij Rambert Company in 2016. In augustus 2016 sloot hij zich aan bij het Nederlands Dans Theater 2. 

Danseres Kinda Gozo

Gozo woont sinds drie jaar in Lyon, Frankrijk en zit daar op de academie. Ze is te zien in de nieuwe voorstelling van Isabel Chaffeud en Jérome Meyer, Soul#2 Performers. Sommige choreografieën die Gozo danst zijn ook zien op Vimeo.

Dans, theater en schilderkunst

De andere genomineerden zijn Brigitte Louter, Sam Andrea en Eden Latham in de categorie shilderkunst. En Jos Nargy, Teun Wolters en Benjamin Meirhaeghe voor toneel. Alle genomineerden worden beoordeeld door de jury bestaande uit Erik Pals van Scapino Ballet Rotterdam, Maarten Demmink van Demiak, Suzanne Swarts van Museum Voorlinden, Stacz Wilhelm van Korzo Theater, Isabelle Chaffeud van Meyer en Chaffeud, David Geysen van Bureau Dégrade en Antoinette Jelgersma van Het Nationale Theater.

Over de Piket Kunstprijzen

Deze stimuleringsprijs is ontstaan na het overlijden van advocaat, eerste kamerlid en kunstliefhebber Frederik Hendrik Piket. Met deze prijs wou de stichting veelbelovende kunstenaars onder 30 jaar stimuleren. Sinds 2014 wordt deze stimuleringsprijs uitgereikt in de drie categorieën schilderkunst, dans en toneel. Stichting Mr. F.H. Piket wil met dit initiatief een positieve en structurele bijdrage leveren aan de bloei van de kunsten in en rond Den Haag.  

Uitreiking

Op maandag 23 november wordt er bekend welke drie winnaars met de Piket Kunstprijs, ontworpen door Joep Lieshout, en het geldbedrag van €8000,- naar huis gaan. De Piket Kunstprijs verwijst dit jaar naar een piketpaaltje.

Meer inspiratie