Home » Reportage
Koninklijk Conservatorium Den-Haag

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium Den-Haag 2018-2019

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium wil “dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie” (Jan Linkens, directeur Dansvakopleiding). Het dansveld is wereldwijd voortdurend in ontwikkeling en vraagt om zelfbewuste, breed geschoolde dansers die hun vak met overgave en discipline uitoefenen. Dansers die de klassieke techniek beheersen en deze tevens inzetten ten behoeve van hedendaagse dansstijlen technieken en invloeden.

Wat is jullie specialisme? Wat leren leerlingen op de opleiding?

Onze studenten trainen dagelijks fulltime in de vakken klassiek ballet, spitzentechniek voor de meisjes en sprongtechniek voor de jongens, moderne dans, caractère, Flamenco, pas-de-deux, repertoire NDT en Nederlandse School en Yoga/Pilates. Ook van belang is dat stijlen en visies van belangrijke choreografen goed kunnen worden doorgrond (repertoirekennis) en er geleerd wordt om actief samen te werken met choreografen. Dankzij zijn wereldbefaamde dansers, choreografen en ontwerpers is Nederland toonaangevend op het gebied van de dans. Vanwege de verbondenheid van representanten, o.m. Jiří Kylián, Nils Christe, Hans van Manen, met onze opleiding is het curriculum verrijkt met repertoire van ‘De Nederlandse School’, befaamd om het unieke bewegingsidioom en muzikaliteit.

Onze opleiding                                                                                        

Biedt talent de unieke mogelijkheid om de Dansvakopleiding van basisschool t/m bachelor binnen één school te combineren met regulier onderwijs. Ter bevordering van de professionele ontwikkeling van haar WIL JE AUDITIE DOEN, NEEM CONTACT OP MET DE COÖRDINATOR AUDITIES: Sacha Steenks, s.steenks@koncon.nl studenten werkt de Dansvakopleiding nauw samen met Nederlands Dans Theater. Dit seizoen vindt voor de zesde keer het Young Talent Project (6 december t/m 9 december 2018) plaats. Jonge dansers krijgen de kans om met NDT-choreografen en - assistenten te werken en kennis te maken met het veeleisende repertoire en de professionele werkwijze van Nederlands Dans Theater.

Welke bekende danser heeft jullie opleiding gevolgd?

Enkele alumni van de Dansvakopleiding: Fay van Baar (NDT), Boris de Leeuw (HNB), Cora Kroese (NDT), Floor Eimers (HNB), Nancy Euverink (NDT), Rubi Pronk (HNB), Marijn Rademakers (HNB), Mara Hulspas (Introdans), Pascal Schut (Introdans), Marne van Opstal (NDT), Kim van der Put (Introdans), Reinbert Martijn (HNB), Shirley Esseboom (NDT), Rachel Beaujean (HNB), Jan Linkens (HNB).

LEERLINGENDAG

  • ZONDAG 4 NOVEMBER 2018

OPEN DAG

  • ZATERDAG 26 JANUARI 2019

JONGENSDAG ZONDAG

  • 10 FEBRUARI 2019

DATA AUDITIES HIER

WIL JE AUDITIE DOEN, NEEM CONTACT OP MET DE COÖRDINATOR AUDITIES:
Sacha Steenks,
s.steenks@koncon.nl