Vader balletzusjes strijdt voor OV-studentenkaart voor jonge dans- en muziekstudenten

Heb jij het gezien? Afgelopen donderdag waren de drie balletzusjes Anakha (11), Sámanja (13) en Matchima (15) Flos te gast bij het late-night programma Jinek. De meiden vertellen Eva Jinek vol enthousiasme over hun dromen en de lessen die ze volgen aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium (Anakha) en de Nationale Balletacademie (Sámanja en Matchima).

De meiden zijn samen met hun ouders te gast bij Jinek in het kader van het nieuwe televisieprogramma Alles voor je Kind. Hierin volgt Katja Schuurman het gezin een jaar lang. In de uitzending komt aan bod welke offers het gezin moet brengen voor ballet. Een jaarlijkse gezinsvakantie naar de familie in Thailand zit er bijvoorbeeld niet meer in.

Duizenden euro’s aan reiskosten

Vader Stefan Flos zit met een ander doel bij Jinek. Hij maakt zich hard voor een OV-studentenkaart voor jonge dans- en muziekstudenten.Jaarlijks is het gezin Flos duizenden euro’s kwijt aan reiskosten voor hun kroost, dat dagelijks van Culemborg naar Amsterdam of Den Haag treint. Flos is de aanjager van een petitie die in juni 2015 werd aangeboden aan de Tweede Kamer. Handtekeningen van onder andere Ted Brandsen, Conny Janssen, Chantal Janzen en vele andere bekende en onbekende Nederlanders pleiten voor een OV-studentenkaart voor getalenteerde jonge dansers en musici. Flos: “Wat is een Nationaal Ballet of Nederlands Dans Theater waard als er geen of nauwelijks Nederlands toptalent in danst? Dat talent komt er niet zo maar: dat begint op 10-jarige leeftijd aan de dansvakopleiding.”