Codarts

 Marcel van Oostrom - Talent on the Move 2015, Codarts"Codarts is a big name"

Codarts is een in het hart van Rotterdam gevestigde internationale hogeschool (met circa duizend studenten) die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De dansafdeling van Codarts – in 1931 opgericht door Corrie Hartong en Gertrud Leistikow – heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa. Naast de vaste docenten zijn er altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf.

Wat leer je bij Codarts?

Op bachelorniveau biedt Codarts twee dansopleidingen aan: Dans en Docent Dans. In de vierjarige bacheloropleiding Dans krijg je training in moderne dans- en ballettechnieken om uiteindelijk als professionele danser aan de slag te gaan. De opleiding Dans laat de studenten podiumervaring opdoen door middel van voorstellingen, theatertournees, festivals en stages bij dansgezelschappen. Ook hebben studenten de mogelijkheid om gebruik te maken van uitwisselingsprogramma’s met andere opleidingen in Europa en Amerika. Na vier jaar de opleiding Docent Dans kun je onder andere gaan werken in het primair en voortgezet onderwijs, bij buurthuizen, bij de educatieve afdeling van een dansgezelschap of op balletscholen.

Kijk voor meer informatie op de website van Codarts.

Inter Jordy Dik project Codarts 99 and a little sea
Interview - 31 mei 2022

Afgelopen maart heeft Codarts Rotterdam, in samenwerking met choreograaf Jordy Dik, een dansproject vormgegeven vanuit de verhalen van dementerende ouderen

International Dance Day
Reportage - 29 apr 2021

Het is vandaag de dag van de dans, oftewel: International Dance Day! Benieuwd naar wat jij vandaag kunt doen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Zilveren jubileum voor Codarts’ Master Danstherapie
Nieuws - 20 apr 2021

Codarts Rotterdam heeft reden voor een feestje! De Master Danstherapie van de kunsthogeschool viert namelijk zijn 25-jarig bestaan.

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Talent On The Move 2019
Nieuws - 13 feb 2019

Talent On The Move is weer terug. Codarts Rotterdam en Holland Dance Festival tot en met 17 mei 2019 weer de handen ineen.

Codarts
Reportage - 19 nov 2018

Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus.

Interview Jordy Dik
Interview - 16 feb 2018

De 23-jarige Jordy Dik is afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans van Codarts. Hoe heeft hij zijn opleiding ervaren en wat brengt de toekomst?

Codarts Rotterdam
Reportage - 19 okt 2017

Codarts heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa.

Docent Dansopleiding van Codarts 2016-2017 © Marcel van Oostrom
Reportage - 7 nov 2016

De opleiding Dans van Codarts Rotterdam ken je vast en zeker; die is immers wereldberoemd. Maar wist je dat Codarts ook een topopleiding heeft voor dansdocenten?

Terugblik Free To Move 2014, bron: Zuiderstrandtheater
Nieuws - 14 jul 2016

De top van de Nederlandse dans zet zich belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten. Daarom komt de opbrengst van deze avond ten goede aan onderzoek naar spierziekten. Het gala op donderdag 1 september is helaas al uitverkocht.

Pagina's

Abonneren op Codarts