Home » Reportage
International Dance Day

Dit kun je doen tijdens International Dance Day

Het is vandaag de dag van de dans, oftewel: International Dance Day! Benieuwd naar wat jij vandaag kunt doen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Wat is International Dance Day?

International Dance Day is een wereldwijde viering van dans, bedacht door het Danscomité van het International Theatre Institute. Het evenement vindt elk jaar plaats op 29 april. Dit is ook de geboortedatum van de Franse danser Jean-Georges Noverre, die een grote invloed heeft gehad op het moderne ballet. Het doel van de International Dance Day is om de deelname en educatie van dans aan te moedigen door middel van evenementen en festivals. Vanwege de pandemie zullen er dit jaar geen live festivals zijn, maar gelukkig zijn er online wel mogelijkheden.

Evenementen

ISH heeft op International Dance Day een Rooftop Session op hun social mediakanalen. Ook Dox heeft iets speciaals op deze dag en streamt hun jeugdvoorstelling Recht. Daarnaast organiseert Codarts Rotterdam een internationale danstherapieconferentie.

Wat jij kan doen tijdens International Dance Day

Daag jezelf uit een nieuwe dansstijl te proberen die je altijd al wilde leren. Je kan dit alleen doen of met je familie of vrienden. Of het nu je beste macarena of ballroomwals is, deel alles wat met dansen te maken heeft op sociale media met de hashtag #InternationalDanceDay.

Bekijk hieronder nog een paar leuke video's over deze speciale dag!

Meer inspiratie