Foto: Ivandrei Pretorium via Pexels

Dansscholen vragen met actie aandacht voor hun moeilijke situatie

Dansscholen in Nederland komen in actie! Op donderdag 29 april, oftewel International Dance Day, wordt om 17.15 uur op diverse plekken gedanst. Het idee is om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen.

Dans in actie

Stichting Dansondernemers Nederland wil iedereen oproepen om mee te doen om daarmee de danssector te steunen. Er zal niet alleen bij de dansscholen gedanst worden. Ook straten, pleinen, parken, balkons, tuinen en de werkvloer kunnen het toneel vormen. Meedoen? Maak op 29 april dan foto’s en filmpjes van en deel ze op sociale media met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje.

Extra aandacht

De danssector heeft het heel zwaar in deze coronacrisis. Sinds 15 december zijn de dansscholen gesloten. De steunpakketten voor deze sector zijn niet toereikend en er zijn veel dansondernemers die op omvallen staan. Volgens het onlangs aangekondigde openingsplan mogen dansscholen vanaf 11 mei weer de deuren openen. Met deze actie hoopt de stichting extra aandacht te trekken, zodat ze in Den Haag ook inzien wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

 

 

Meer inspiratie