Home » Reportage
5 improvisatie tips voor dansers

5 improvisatie tips voor dansers

Improviseren kan best lastig of zelfs eng zijn, vooral wanneer dansers net beginnen. Maar maak je geen zorgen! Met deze vijf tips verbeter je je improvisatie.

1. Be in the moment

Probeer niet te veel vooruit te denken of te plannen. Als er iets onverwachts gebeurt, accepteer het dan. Onderzoek het en kijk waar het je brengt.

2. Wees niet bang

Dansers zijn misschien bang dat ze er dom of raar uitzien in het bijzijn van hun mededansers. De meeste dansers realiseren zich echter niet dat ze een natuurlijk ritme en beat hebben door jarenlang choreografieën te oefenen. Heb dus zoveel mogelijk plezier en vertrouw op jezelf.

3. Oefen met een open mind

Als je gaat improviseren en je je vanaf het begin af aan schaamt, dan zal het natuurlijk niet goed gaan. Je oordeelt dan waarschijnlijk constant je eigen bewegingen in de spiegel, of bent misschien te gefocust op wat anderen in de klas doen in plaats van op wat je uitdrukt. Oefen daarom improvisatie met een open mind en onthoud dat het allemaal draait om het plezier.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


4. Ga buiten je comfortzone

Bij improvisatie draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen. Als je een paar bewegingen hebt die je altijd doet, daag jezelf dan uit om iets nieuws te doen.

5. Gewoon bewegen!

Improvisatie gaat om je eigen stijl ontdekken. De natuurlijke manier van bewegen van je lichaam maakt je dansen uniek. Dit speelt een grote rol bij het leren hoe je je unieke stijl als danser kunt ontwikkelen. Zet dus een van je favoriete liedjes op en begin met dansen.

Meer inspiratie