Home » Reportage
Ginny Pauw tips voor professionele dansers

Ginny coacht jonge dansers om succesvol te worden in het professionele werkveld: ''Het gaat niet alleen om danstalent''

Om van je passie je beroep te maken zul je veel en hard moeten werken. Maar wat zorgt er nou eigenlijk voor dat je daadwerkelijk je doel bereikt? Wij spraken Ginny Pauw, professioneel danseres, choreograaf en docent. Ze heeft haar eigen coaching programma’s ontwikkeld om dansers de juiste richting op te helpen. Ze gaf ons 3 onmisbare tips over het bereiken van je doelen als professional.

1. Word een slimme danser

Volgens Ginny is het belangrijk om niet alleen een hardwerkende danser te zijn, maar ook een slimme danser. Dat wil zeggen dat je meer moet doen dan alleen danslessen volgen en op een slimme en strategische manier naar je danscarrière moet gaan kijken. Maak bewuste keuzes over wat jij als danser belangrijk vindt. Houd je niet alleen bezig met het ontwikkelen van je talent, maar zorg ook dat je een fijne werknemer voor de choreograaf of opdrachtgever bent.


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


2. Denk na over wat je wilt bereiken

Ga onderzoek doen voor jezelf, probeer verschillende dingen uit, ontdek wie jij als danser bent en stel jezelf de vraag: wat wil ik bereiken? Wie heb je daarvoor nodig binnen je netwerk? Kijk bijvoorbeeld welke choreografen je aanspreken en binnen welke stijlen of richtingen van het werkveld zij werkzaam zijn. Kijk hoe andere dansers in het werkveld op een bepaalde plek terecht zijn gekomen en hoe jij daarvan kunt leren.

3. Bouw aan een netwerk

Als je eenmaal weet welke richting je op wilt, dan geeft Ginny de tip om aan je netwerk te gaan werken. Als je bijvoorbeeld een choreograaf hebt gevonden die je aanspreekt, kijk waar diegene lesgeeft en ga de connectie aan. Dit kan je zowel online als offline doen. Een mooi en groot netwerk opbouwen, zorgt ervoor dat je steeds een stapje dichter bij je persoonlijke doelen zal komen. Bouw aan een netwerk van mensen die jou inspireren, motiveren en supporten en mensen die jou uiteindelijk misschien een kans in het werkveld kunnen bieden. Je kan heel wat leren van mensen die veel ervaring hebben in het vak, dus zorg dat je lekker aan de slag gaat met jouw eigen netwerk.

Meer weten over Ginny Pauw? Lees hier meer over de dromen en ambities van Ginny Pauw en haar coaching programma’s.

Meer inspiratie