Dansersfonds kent beurzen toe aan maar liefst 11 jonge Nederlandse dansers

Dansersfonds kent beurzen toe aan maar liefst 11 jonge Nederlandse dansers

Deze maand heeft Stichting Dansersfonds ’79 de winnaars bekendgemaakt van de jaarlijkse beurzen van het fonds. Maar liefst elf Nederlandse talenten vielen dit keer in de prijzen.

De dansers

De jonge Nederlandse dansers die de beurs kregen waren: Elin Borgman, Ockje van Eysinga en Sterre de Vries van de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Jasey Harders, Elaine Meijerink, Boaz Molenkamp, Floortje van Steen en Annamarie Westrik van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sven Guijt, Boris Oostlander en Mats Winkelman van Codarts Rotterdam.

Openbare les

De winnaars werden evenals voorgaande jaren geselecteerd tijdens een openbare les, gegeven door Han Ebbelaar, waarvoor de Nederlandse dansvakopleidingen hun beste studenten konden selecteren. Een vakjury beoordeelde de kwaliteit en potentie van de studenten en kende dit jaar dus een recordaantal van maar liefst elf beurzen toe. De jury voor de Dansersfondsbeurzen bestond dit jaar wederom uit Marian Sarstädt, Alexandra Radius, Ine Rietstap, Bonnie Doets en Han Ebbelaar. Jurylid Karin Schnabel kon dit jaar helaas niet aanwezig zijn.

Ondersteuning dit jaar nóg harder nodig

Het Dansersfonds heeft als een van zijn doelstellingen het ondersteunen van jong, opkomend Nederlands danstalent en dit jaar is die steun extra hard nodig, aldus het bestuur van het fonds. Alexandra Radius en Han Ebbelaar: “Vanwege de coronamaatregelen hebben ook deze jonge dansers het afgelopen jaar vaak thuis in eenzaamheid moeten werken, met de uitdaging om hun conditie – ook op de vierkante meter – op peil te houden. Dat hun dat gelukt is, dwingt ons tot grote bewondering.”

 

Foto: Antoinette Mooy

Meer inspiratie