Wow! 100.000 kinderen dansen Scapino repertoire

Wow! 100.000 kinderen dansen Scapino repertoire

Aangezien de voorstellingen van The Great Bean in Theater Rotterdam razendsnel waren uitverkocht, dansen de twee jonge dansmakers de komende week ook op 21 en 22 april in twee livestreams op Scapino Streamt. Verder kregen de kinderen op basisscholen deze week een cadeau in de vorm van Scapino Dans Energizers.

21 & 22 april - The Square Recordings

In The Square Recordings maak je kennis met jonge getalenteerde choreografen. Centraal in de livestream events staat een dansstuk van een veelbelovend talent, speciaal bewerkt voor video en elk gefilmd op een bijzondere locatie.

21 april - Justin de Jager

Choreograaf Justin de Jager creëert in Carried Alive. Een hypnotiserend kijkspel door het oneindig aaneenrijgen van bewegingen. Deze editie van The Square Recordings wordt live gestreamed vanuit galerie Garage Rotterdam. Naast de vertoning van het eerder opgenomen Carried Alive, wordt er tijdens de live stream ook live gedanst, ziet je een portret van Justin de Jager en gaat Yannick Wagenaar in gesprek met het publiek, Justin en danser Filip.

22 april - Alba Castillo

Heden en verleden, fantasie en realiteit lopen in What Remains op ingenieuze wijze door elkaar. Choreografe Alba Castillo maakt met haar zachte en vloeiende stijl pure danspoëzie met een vleugje magie. Deze editie van The Square Recordings wordt live gestreamed vanuit Theater Rotterdam. Naast de vertoning van het eerder opgenomen What Remains, wordt er tijdens de live stream ook live gedanst, ziet je een portret van Alba Castillo en gaat Yannick Wagenaar in gesprek met het publiek, Bonnie Doets en danser Ruochen.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


100.000 kinderen dansen in de klas

Scapino Ballet wil kinderen meer laten dansen. Dat heeft alles te maken met hun oorsprong als jeugddansgezelschap. Ze doen dat op vele manieren, bijvoorbeeld met leskisten en workshops. Sinds deze week komt Scapino met iets nieuws.

Als cadeau voor alle basisscholen in Nederland heeft Scapino DANS energizers gemaakt. Dit zijn filmpjes van 5 minuten met een instructie door een danser van Scapino. Een leuke en laagdrempelige manier om in het klaslokaal te dansen.

Sinds de lancering afgelopen woensdag is Scapino overspoeld met aanvragen uit het hele land. Inmiddels hebben of gaan 100.000 kinderen dansen in de klas met de Scapino DANS Energizers.

Meer inspiratie