Bijzonder: Scapino danst met 2.000 kinderen in klaslokaal

Bijzonder: Scapino danst met 2.000 kinderen in klaslokaal

Scapino Ballet Rotterdam lanceert op woensdag 14 april speciale dans-Energizers voor leerlingen in het basisonderwijs. Bij de kick-off om 09:00 uur zullen tegelijkertijd tweeduizend kinderen van Rotterdamse basisscholen in de klas online meedansen op de speciale dansvideo’s. Vanaf 10:00 uur zijn de Energizers beschikbaar voor basisscholen in de rest van Nederland. Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met dans!

Meedansen met een danser

De dans-Energizers van Scapino zijn filmpjes van vijf minuten waarin kinderen na een korte instructie kunnen meedansen met een danser van het gezelschap. De video’s zijn geïnspireerd op bekende Scapino voorstellingen en voorzien van animatie gemaakt door de Rotterdamse illustrator Caroline Ellerbeck.

Kennismaken met dans

Scapino, van oorsprong een jeugddansgezelschap, wil hiermee kinderen op een leuke en laagdrempelige manier laten kennismaken met dans. Energizers worden in verschillende vormen al langer gebruikt in het basisonderwijs. Ze helpen de kinderen om in het klaslokaal tussen de lessen door nieuwe energie op te doen en zorgen voor een positieve sfeer in de klas. Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat door dans schoolprestaties kunnen verbeteren.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Gratis lessen

Scapino heeft zes dans-Energizers gemaakt, voor zowel de onder-, midden- als bovenbouw, variërend in moeilijkheid en tempo en stelt deze gratis beschikbaar via de website.

Meer inspiratie