Zilveren jubileum voor Codarts’ Master Danstherapie

Zilveren jubileum voor Codarts’ Master Danstherapie

Codarts Rotterdam heeft reden voor een feestje! De Master Danstherapie van de kunsthogeschool viert namelijk zijn 25-jarig bestaan. Hoe ze het gaan vieren? Een echt feest zit er natuurlijk niet in vanwege de coronamaatregelen. Wél organiseert Codarts een internationale online danstherapieconferentie op donderdag 29 en vrijdag 30 april.

De opleiding

De in 1995 opgerichte Master Danstherapie van Codarts Rotterdam is uniek in Nederland. Studenten zijn veelal (oud)dansers, psycholoog of fysiotherapeut met danservaring. De Master Danstherapie is een driejarige deeltijdopleiding met Engels als voertaal. De lessen vinden gedurende het collegejaar plaats op vrijdag, twee zaterdagen per maand, plus drie volle weken per jaar.

De Master Danstherapie heeft tot nu toe 110 danstherapeuten opgeleid. Dit jaar studeren er elf af. Deze leerlingen komen uit onder andere Nederland, België, Slowakije, Finland, Italië, Frankrijk en Spanje, maar ook uit de VS en Zuid-Amerika.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


Wat zijn danstherapeuten?

Danstherapeuten werken met mensen met psychosociale problemen of psychiatrische stoornissen. Het betreft alle leeftijdsgroepen: van baby’s tot ouderen. Gebruikmakend van elementen van dans en werkend vanuit het bewegingsmateriaal dat de cliënt aandraagt, probeert de danstherapeut verandering op gang te brengen bij de cliënt. Niet de ziekte, maar een betekenisvol leven is daarbij het uitgangspunt.

Danstherapie bestaat in Nederland sinds de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw. Met de komst van de opleiding in Rotterdam deed een Amerikaans georiënteerde visie op danstherapie zijn intrede in het Nederland. Sinds 2016 vormt de Master Danstherapie samen met de Master Muziektherapie de Master of Arts Therapies van Codarts Rotterdam.

Thema

Het thema van de internationale online danstherapieconferentie op donderdag 29 en vrijdag 30 april is ‘Multiple Perspectives on Dance Therapy’. De conferentie richt zich op vaktherapeuten, professionele dansers en dansdocenten die geïnteresseerd zijn in (dans)therapeutisch werk.

Meer inspiratie