ISH presenteert gloednieuwe serie Rooftop Sessions

ISH presenteert gloednieuwe serie Rooftop Sessions

Online dansspektakels vol actie op duizelingwekkende hoogte: de Rooftop Sessions van ISH Dance Collective zijn terug! Met nieuwe locaties, dansers en thema’s. In deze korte dansfilms schetst het gezelschap de huidige tijdgeest, tegen de achtergrond van stedelijke skylines. Live muziek en dans vloeien in elkaar over en nemen kijkers mee op een ontdekkingsreis. De Rooftop Sessions gaan in première via de social media kanalen van ISH op 15 en 29 april.

Vanuit sky bar Madam

Rooftop Sessions Chapter Four vindt plaats op 15 april en verkent het credo ‘the eye of the beholder’ onder regie van Nedda Sou. Vanaf observatiedek A’DAM Lookout en vanuit sky bar Madam dansen artiesten Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud alle restricties van zich af. Daarmee vragen ze aandacht voor de noodzaak om vrij te bewegen, uit te gaan en sociaal te zijn. Percussionist Laura Trompetter voegt met opzwepend slagwerk een ritmische laag toe aan de performance op het dak en de bovenste verdieping van de A’DAM Toren.

On- en offline samenleven

De Rooftop Session Chapter Five van 29 april, oftewel International Dance Day, staat in het teken van het onderwerp tijd. Geregisseerd door Mohamed Yusuf Boss, in samenwerking met Thomas Krikken, brengen dynamische dansers Ser Sebico en Tim Jansen het dak van het Forum in Groningen tot leven. De beknelling van lege agenda’s, fysieke afstanden tussen mensen en hoe we on- en offline samenleven vormen inspiratie voor deze show. Cinematic DJ Irie begeleidt het geheel met meeslepende muziek.

Dansfilms

De Rooftop Sessions worden samengesteld en begeleid door Marco Gerris, gefilmd en gemonteerd door Roderik Patijn en geproduceerd door Elisia da Silva Martins Peças. Het is niet het enige online project van ISH. De theaterdeuren zijn nog even gesloten, maar dat heeft het gezelschap er niet van weerhouden om een enerverende reeks dansfilms te creëren die mensen vanaf het gemak van hun eigen bank kunnen bekijken. Zo blijven dansliefhebbers en performers op creatieve wijze met elkaar in contact.


Dansmagazine

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Meer inspiratie