Home » Reportage
Codarts Rotterdam

De dansopleidingen van Codarts Rotterdam 2017-2018

Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool (met circa 1.000 studenten) die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De dansafdeling werd in 1931 opgericht door Corrie Hartong en Gertrud Leistikow. Codarts telt ruim 200 dansstudenten in de bachelor- en masteropleidingen (met 30 nationaliteiten) en bijna 200 leerlingen in de vooropleidingen (voor danstalenten vanaf 9 jaar).

Opleidingen

• Bachelor Dans (Dance Performer)
• Bachelor Docent Dans (Dance Teacher)
• Master Choreography
• Master Danstherapie
• Vooropleidingen Dans 

Bachelor Dans  

Codarts heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa. Naast de eigen topdocenten zijn er altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf.  

‘Dansers van Codarts zijn technisch sterk en mentaal sterk. Een goed startpunt voor een mooie carrière.’ Guy Weizman, artistiek directeur Club Guy & Roni 

Bachelor Docent Dans

De danswereld van vandaag roept om gedreven, nieuwsgierige en hooggekwalificeerde dansers, dansdocenten en dansmakers. Om kunstenaars die hun artistieke persoonlijkheid willen verwezenlijken. Codarts leidt die danstalenten op, die in staat zijn om op basis van hun persoonlijke artistieke identiteit als professionals een eigen plaats in de danswereld in te nemen. 

De bachelor Docent Dans is zo ingericht dat de studenten een hoge lichaamsintelligentie ontwikkelen. Ze zijn didactisch onderlegd maar zijn ook als uitvoerende danser inzetbaar.’ Alida Dors, choreograaf en artistiek leider BackBone 

Master Choreography 

De master Choreography – een joint degree van Codarts Rotterdam en Fontys Hogeschool voor de Kunsten – is gestart in september 2017. Titel van het nieuwe masterprogramma is COMMA: Co-creation of Movement – Masters of Arts. Choreografen die de opleiding voltooien, worden voortrekkers in een complexe en veranderende wereld. De opleiding is gericht op een breed scala aan choreografen: afkomstig uit dans, circus en community arts.

Master Danstherapie

De master Danstherapie vormt samen met de master Muziektherapie de Master of Arts Therapies van Codarts. Het is een 3-jarige internationale part-time en post-experience opleiding die zich richt op danstherapeuten, dansdocenten en dansers die hun vak willen verdiepen en/of hun werkveld willen verbreden.

Vooropleidingen Dans

Kinderen die ervan dromen om later beroepsmatig iets met dans te gaan doen, moeten daar op jonge leeftijd mee beginnen. Codarts biedt vooropleidingen aan voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, inclusief de Havo/vwo voor Muziek en Dans.

OPEN DAGEN

 • Open dag: zaterdag 9 december 2017
  • Bachelor Dans
  • Bachelor Docent Dans
  • Master Choreografie
  • Vooropleidingen Dans
    
 • Informatiedag: zaterdag 20 januari 2018
  • Master of Arts Therapies

AUDITIES
Zie www.codarts.nl voor alle auditiedata.

Contactinformatie:

Codarts Rotterdam
Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
010-2171100
dans@codarts.nl
www.codarts.nl

Meer inspiratie