Home » Reportage
Docent Dansopleiding van Codarts 2016-2017 © Marcel van Oostrom

Docent Dansopleiding van Codarts 2016-2017

De opleiding Dans van Codarts Rotterdam ken je vast en zeker; die is immers wereldberoemd. Maar wist je dat Codarts ook een topopleiding heeft voor dansdocenten?

Doe jij niets liever dan dansen, en wil je je passie voor dans graag delen met anderen: van kinderen tot ouderen, van amateurs tot professionals, waar ook ter wereld, in een theater of een schoolklas, in een buurthuis of een danszaal? Dan is de opleiding Docent Dans van Codarts geknipt voor jou. Deze vierjarige fulltime opleiding biedt je een even uitgebreid als uitdagend programma aan. Je ontwikkelt jezelf niet alleen tot een zelfstandige en eigenzinnige danser en docent, maar ook tot een dito maker, ondernemer en onderzoeker. En aan zulke dansprofessionals heeft het brede werkveld dringend behoefte. Anticiperend en reagerend op de steeds veranderende wereld waarin we leven, is de opleiding Docent Dans voortdurend in beweging. Codarts stimuleert haar studenten om in de grootstedelijke omgeving te zoeken naar nieuwe doelgroepen waar maatschappelijke vraagstukken leven, om die vervolgens een zinvolle invulling te geven met dans. Nationale en internationale community arts-projecten, waarin dans fungeert als een fundamenteel communicatiemiddel, vormen een wezenlijk én onderscheidend onderdeel van de opleiding.

Alumna Diede Bolsius (danser choreograaf en ondernemer:

“In het laatste studiejaar heb ik mijn eigen bedrijf opgestart. Ik geef les in onder meer jazzdans, ballet en modern. Codarts heb ik ervaren als een bron van inspiratie. Ik heb er veel kennis opgedaan waarvan ik nu dankbaar gebruikmaak.”  

Facts & Figures

Codarts is een in het hart van Rotterdam gevestigde internationale hogeschool met circa 1.000 studenten, die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De dansafdeling van Codarts - in 1931 opgericht door Corrie Hartong en Gertrud Leistikow - heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa. Naast de bacheloropleidingen Dans en Docent Dans heeft Codarts ook de masteropleidingen Danstherapie en Choreografie (de laatste start in september 2017 i.s.m. Fontys). De hogeschool telt ongeveer 200 dansstudenten en 200 leerlingen in de vooropleidingen (voor danstalenten vanaf 9 jaar).  

Contactinformatie:

Codarts Rotterdam
Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
t: 010-2171120
e: dans@codarts.nl
w: www.codarts.nl