De Stilte

 

Dansgezelschap de Stilte uit Breda richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Educatie speelt daarin een belangrijke rol. Het gezelschap telt 12 dansers en presenteert jaarlijks 200 voorstellingen, 450 dansduetten en 1.100 workshops.

Prikkelen van de verbeelding

Vanuit Breda vliegt het gezelschap de hele wereld over. De Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Volgens hen leert een kind door het spel zijn wereld met hart en ziel kennen en zich te positioneren in een samenleving die overdonderend kan zijn. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat.

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Kinder- en jeugddansvoorstellingen in Nederland op een rijtje.
Reportage - 10 jun 2020

Een overzicht van Nederlandse kinder- en jeugddansgezelschappen, en hun opkomende voorstellingen, die niet mogen ontbreken aan danskennis!

Subsidie aanvragen toe- en afgewezen. Scapino Ballet de komende periode niet.
Nieuws - 9 jun 2020

De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.

Overtreffende Trap - de Stilte. © Hans Gerristen
Nieuws - 1 jun 2017

Jeugddansgezelschap de Stilte presenteert 'Overtreffende trap' op de laatste dag van het Internationaal Stiltefestival, met als strijdtoneel de eettafel.

Bosch in bed. © Hans Gerritsen
Nieuws - 1 mrt 2017

'Met Bosch in bed' bundelen de Stilte en Artvark hun krachten samen in dans- en muziektheater voor jong en oud, geïnspireerd op de fantasierijke wereld van Jheronimus Bosch.

Bron: NRC Cultuur Top 100
Nieuws - 21 okt 2015

In de allereerste NRC Cultuur Top 100 is de danswereld ruim vertegenwoordigd. In deze top 100 zijn maar liefst zeven plekken bezet door choreografen of dansgezelschappen, waaronder Hans van Manen, Het Nationale Ballet, De Stilte en Club Guy & Roni.

Nieuws - 15 aug 2014

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 september staat Roosendaal een weekend lang in het teken van dans. Tijdens dit weekend laten zowel amateurgezelschappen als professionele gezelschappen zien wat ze in huis hebben. Er is van alle dansstijlen wat te zien en iedereen is welkom!

Nieuws - 13 apr 2012

Het Duitse dansfestival Tanzmesse in Düsseldorf legt dit jaar van 29 augustus tot 1 september 2012 een speciale focus op de Nederlandse dans.

Abonneren op De Stilte