Roosendaal Danst!

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 september staat Roosendaal een weekend lang in het teken van dans. Tijdens dit weekend laten zowel amateurgezelschappen als professionele gezelschappen zien wat ze in huis hebben. Er is van alle dansstijlen wat te zien en iedereen is welkom!

4000 dansers in Roosendaal

In Roosendaal beoefenen meer dan 4000 mensen een vorm van dans. Roosendaal Danst! wil deze
danscultuur zichtbaar maken, niet alleen voor de dansers zelf, maar voor iedereen. Lokale
dansgezelschappen en dansscholen krijgen de kans om zichzelf te presenteren. Daarnaast laten
professionele dansgezelschappen als Scapino Ballet Rotterdam, Danstheater Aya en De Stilte delen uit hun repertoire zien.

Programma

Op vrijdag danst het Internationaal Danstheater Si-lin, een voorstelling die het Danstheaters speciaal heeft gechoreografeerd voor kinderen op de basisschool. ’s Avonds staat de try-out van Icons van het Scapino Ballet Rotterdam op het programma. Zaterdag is er een dansfestival, waarbij er op diverse podia dansoptredens te zien zijn. Ook worden er voor professionals en amateurs workshops aangeboden. Op zondagmiddag zijn er zo’n 60 dansacts te vinden verspreid door de binnenstad. Er wordt gedanst op de onlangs aangelegde dansvloer op het Tongerloplein, maar ook op markten, in straten, winkels en etalages.

Houd de website van Roosendaal Danst! in de gaten voor meer informatie over het exacte programma.