Overtreffende Trap - de Stilte. © Hans Gerristen

Overtreffende trap in première!

Jeugddansgezelschap de Stilte presenteert op de laatste dag van het Internationaal Stiltefestival de première van de 4+productie Overtreffende trap, dans voor jong en oud. De dansvoorstelling, geïnspireerd op het dagelijkse ritueel van eten in gezinsverband, speelt zich af in een huiskamer met verborgen hoeken en gaten. Oudere en jonge dansers delen met elkaar het podium als ouders en kinderen. Op zondag 18 juni vindt de feestelijke première plaats in het Chassé Theater in Breda.

Geïnspireerd op de beeldtaal van Juan Miro en een vleugje Mark Rothko karakteriseert het interieur in Overtreffende trap, zowel kleurrijk als steriel, de leefwereld van het gezin. Een leefwereld die gekenmerkt wordt door botsende energieën met als strijdtoneel de eettafel.

Overtreffende trap

Wat duurt eten toch lang. Wat een geklier, wat een rommel, wat een herrie. Af en toe een hapje, weglopen van tafel en dan komt het moment dat de kinderen helemaal zijn verdwenen. Weg, foetsie. Verstopt ergens in huis. Leuk en spannend voor de kinderen, maar doodeng voor de ouders. Als ze de achtervolging inzetten, raken ze verdwaald. Met de moed der wanhoop wagen ze een sprong in het diepe. De uitkomst is verrassend. Met muziek van Jeroen van Vliet (winnaar Boy Edgar-prijs) en Mete Erker (van ‘Bosch in bed’-Artvark).

Overtreffende Trap - de Stilte. © Hans Gerristen

De Stilte – dans voor kinderen

Met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, wil de Stilte de speelse leerdrift van kinderen stimuleren. Door te spelen leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen, zich te positioneren in een overdonderende samenleving. De Stilte kiest voor dans op het hoogste niveau die ruimte biedt voor een eigen interpretatie. Omdat elk kind anders is, zijn er net zoveel voorstellingen als er toeschouwers zijn.

Een internationaal festival zonder woorden

Het centrum van Breda vormt in juni 2017 het podium voor het 4e Internationaal Stiltefestival. Met een internationaal programma vol dans, mime, poppen- en schimmenspel, beeldende voorstellingen en spectaculaire acts richt het festival zich speciaal op kinderen, hun familie en begeleiders. Als enige in Europa brengt het Stiltefestival zoveel non-verbale voorstellingen bijeen voor een jong publiek. Bekijk het uitgebreide programma en bestel kaarten via www.stiltefestival.com