Een lijst met opkomende audities in september waar jij je voor kunt aanmelden!
Danstheater AYA
Danstheater AYA, opgericht in 1991, maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. AYA wil de mens in al zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien en daarbij is dans een middel en taal die jongeren van vandaag aanspreekt. Hierbij worden taboes niet geschuwd en raken ze thema’s zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit.
AYA’s voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek zoals rap, hiphop, streetdance en breakdance. AYA speelt in theaters, op scholen van VMBO tot HAVO-VWO en op locatie, zowel regionaal, landelijk als internationaal.
Uniek aan AYA is dat de persoonlijkheid en karakters van de dansers worden ingezet om het publiek te ontroeren, te raken en te verleiden. Doordat de dansers zich kwetsbaar opstellen en direct interacteren met hun publiek wordt daadwerkelijke emotie bereikt. Danstheater AYA is energiek, brutaal en ongepolijst om daarmee iets los te maken bij jongeren. AYA gaat met humor de dialoog aan over actuele, schurende thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. Dit levert altijd gespreksstof op.
Artistiek leider Wies Bloemen
Artistiek leidster en choreograaf Wies Bloemen (1956) maakt danstheater vanuit een passie voor het directe, het aardse, het heftige. Gedurende haar carrière heeft ze een eigen taal ontwikkeld, over alle disciplines heen en los van de publieke opinie. Haar veelzijdigheid en eigenzinnigheid zijn niet alleen terug te vinden in het verloop van haar carrière, maar ook in de voorstellingen zelf. Bloemen richt zich altijd op een maatschappelijke relevantie en op onderwerpen die nu om ons heen spelen.
Repertoire
AYA maakt voorstellingen over uiteenlopende onderwerpen die pubers bezighouden. Een volledig overzicht van alle producties is te vinden op de website in het archief.
Educatie
AYA biedt een zeer gevarieerd educatiepakket aan bestaande uit lesmateriaal met dvd, diverse soorten dansworkshops waaronder een workshop in de klas. Ook is er altijd een nagesprek of meet & greet mogelijk. En AYA biedt educatie op maat in overleg met de school.
Een vervolglijstje kinder- en jeugddansgezelschappen in Nederland die de moeite waard zijn om te gaan zien!
De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.
Er zijn shows gemaakt over vampiers, monsters en behekste huizen. Dans Magazine zet er een aantal op 'n rijtje.
Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières.
Danstheater AYA en De Toneelmakerij presenteren met I call my brothers een rauw, explosief stuk over identiteit en het verliezen hiervan in roerige tijden.
Artistiek leider Wies Bloemen ging met tien oudere vrouwen op zoek naar wat het betekent om vrouw te zijn en ouder te worden. Een prachtige voorstelling.
Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt met de Nieuwe Makers-regeling acht nieuwe makers in de eerste aanvraagronde van 2016.
'Sluier' verhaalt het leven tussen twee werelden, à la 'Romeo & Juliet'. Met het ene been in de Nederlandse cultuur. Met het 'andere' been in een moslimcultuur. Een verhelderend boodschap, luchtig en toegankelijk gebracht.
De smartphone heeft ons dagelijks leven radicaal veranderd. We bellen, whatsappen en facebooken er bijna doorlopend op los. Danstheater AYA verwerkte deze sociale omslag in de dansvoorstelling 'SMART'.