Foto via Unsplash. Audities in september

Voor deze audities kun jij je in september aanmelden

September is aangebroken en dat betekent ook een nieuw dansseizoen met nieuwe audities. Kijk snel verder of er iets voor jou bijzit! 


Vooropleiding

Wil jij aan een dansopleiding beginnen, maar ben je nog niet oud genoeg? Meld je dan aan voor de audities van deze particuliere vooropleiding in Ede bij Twentyfour Dance Education. Hier word je opgeleid in onder andere klassiek ballet, moderne dans, maar ook de urban stijlen en improvisatie worden aangeboden. Een allround opleiding waar het ontwikkelen van jouw authenticiteit centraal staat. Kijk voor meer informatie op de website en schrijf je in voor de audities op 4 en 5 september! 

Uitvoerend danser 

  • Voor de nieuwe kindervoorstelling ‘Tuimel & Bounce’ (3+) is Danstheater AYA opzoek naar een danseres met hiphop/urban achtergrond. Ben jij dat? Inschrijven voor de auditie kan tot en met vrijdag 4 september. 
  • Je kunt je nu aanmelden voor de auditie van Asia Dance Audition. Word je aangenomen? Dan maak je kans om deel uit te maken van een intensieve training van twee weken, een stageplek aangeboden te krijgen of een contract bij een dansgezelschap. Bekijk hier wat de criteria zijn. Ben er snel bij, want 6 september is de uiterlijke aanmeldingsdatum.
  • Het Eifman Ballet uit St. Petersburg is opzoek naar dansers met een klassieke training om het gezelschap te versterken. Kijk hier wat de eisen zijn voor de online auditie. Inschrijven kan tot 10 september. 
  • Ben jij goed in improviseren, heb je interesse in ecologie en choreografie en ben jij iemand die graag uitgedaagd wordt? Dan is dit wat voor jou! Een creatieprocess van één week in Malta waarbij je in samenwerking met choreografe Anna Ádám een solo gaat creëren. Meld je voor 20 september aan en misschien maak jij wel kans. 
  • Voor deze auditie hoef je niet naar het buitenland, maar is het wel belangrijk dat je minimaal 3 jaar danservaring hebt en skills hebt zoals breakdance, acrobatiek, Kong Fu of turnen. Klinkt dit interessant? Kijk dan snel verder en meld je aan voor 31 september.

Trainingsprogramma 

  • Altijd al willen dansen in Spanje? Die droom kan misschien eindelijk in vervulling gaan! AREA Barcelona houdt (online) audities voor een 1-jarig trainings- en creatieprogramma in hedendaagse dans. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 september. 
  • Studeren in Leeds ook nog op je bucketlist? Meld je dan aan voor de audities van Northern School of Contemporary Dance’s 1-jarige danstrainingsprogramma CATAPULT. Je zult je hier focussen op het ontwikkelen van je eigen artistieke visie en verschillende danstechnieken. 13 september is de laatste kans! 
  • ART FACTORY INTERNATIONAL organiseert ook een trainingsprogramma van 8 maanden dat in oktober van start gaat in Bologna, Italië. Dagelijkse training zoals klassiek ballet en hedendaagse dansvormen worden hier aangeboden door internationale dansdocenten zoals Jos Baker van Peeping Tom, Eduardo Torroja van Ultima Vez of Rena Narumi van Crystal Pite. Aanmelden voor de auditie kan nog steeds! 

Stage 

  • The Nationale Operette werkt dit jaar samen met DansBlok en is opzoek naar dansers voor hun nieuwe productie ‘Wenen*New York*Parijs’. Dansers met een sterke klassieke en hedendaagse training, zachte en vloeiende bewegingskwaliteiten én die snel zijn met het leren van dansmateriaal in een korte tijd, worden gezocht. Vóór 5 september kun je je aanmelden voor de auditie die op 3 oktober plaatsvindt. 
  • Ben jij tussen de 21 en 26 jaar met een hbo-dansdiploma op zak en is het je nog niet gelukt om bij een dansgezelschap te dansen? Dat kan in Zwitserland bij Cie Marchepied wel! Kijk snel wat je voor 14 september allemaal moet insturen voor de auditie. Een jaartje netwerken in Zwitserland kan helemaal geen kwaad! 
Meer inspiratie