Moving Futures Festival

moving futures festival dans interview kirsten krans
Reportage - 11 mrt 2019

Naar aanleiding van Moving Futures, sprak Lisa Reinheimer met Kirsten Krans, directeur van Random Collision, over de versmelting van wetenschap en dans.

Manifest voor zachtheid
Reportage - 4 okt 2018

Sigrid Stigsdatter studeerde in 2017 af (SNDO) met haar solo Remembrane. Daarmee werd ze geselecteerd Moving Forward Traject. En viel ze ook bij ons op.

Dans première
Nieuws - 19 jan 2018

Op Dansmagazine.nl brengen we je wekelijks première updates, met deze week voorstellingen van Le Patin Libre, het NDT, Eun-me Ahn Company en meer.

Nautural - Jefta Tanate en Aida Guirro Salinas. © Thomas Lenden
Review - 28 apr 2017

Dansers Jefta Tanate en Aida Guirro Salinas kunnen niet zonder elkaar maar willen ook vrij zijn. Een complexe laag verhuld in eenvoud maakt Nautural een verfijnde choreografie.  

Dance Dialogue Live, foto Luis Alonso Rios-Zertuche
Reportage - 1 feb 2016

Tijdens Dance Dialogue Live spraken meer dan zestig schrijvers, danswetenschappers en jonge makers zich over een kunstkritiek in crisis, waarin nieuwe makers zich onbegrepen voelen. Het debat legde niet alleen oorzaken bloot, maar juist ook tips en oplossingen.

Take a closer look, Lana Čoporda - foto Hans van den Bos
Review - 24 jan 2016

Laat zien dat jullie ook goed kunnen communiceren! Dat is te concluderen na het zien van 'Take a closer look' van choreografe Lana Čoporda. Ondanks de dansimprovisatie bewegen vier dames precies tegelijk. En dat zonder muziek!

Yonder - Jasper van Luijk, foto Menno van der Meulen
Review - 21 jan 2016

De harde realiteit werkt troostend. Het is pijnlijk maar nodig om me eraan te herinneren hoe het leven in elkaar steekt. Geen enkel levensstadia gaat Van Luijk uit de weg. Een aanjager van pracht en ellende, tot euforie en angst.

© Dans Magazine, Joost Groeneboer
Nieuws - 19 jan 2016

Dans Magazine’s hoofdredacteur Joost Groeneboer presenteert als panellid een van de onderwerpen van de openbare vakbijeenkomst Dance Dialogue Live. In een openbaar debat wordt het schrijven over dans verder uitgediept en bediscussieerd.

Foto: SNDO - Jija Sohn
Nieuws - 13 dec 2015

Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Foto: Jochem Jurgens - Moving Futures
Nieuws - 9 nov 2015

Het reizende festival Moving Futures bereikt op 12 november 2015 Amsterdam. Vier dagen lang zal het jonge dansfestival het Amsterdamse publiek verassen met choreografietalent, dansfilms en internationale dansmakers.

Pagina's

Abonneren op Moving Futures Festival