Foto: Jochem Jurgens - Moving Futures

Moving Futures Festival brengt jonge dansmakers naar Amsterdam

Het reizende festival Moving Futures bereikt op 12 november 2015 Amsterdam. Vier dagen lang zal het jonge dansfestival het Amsterdamse publiek verassen met choreografietalent, dansfilms en internationale dansmakers. Het dansfestival beweegt zich onder andere langs Theater Bellevue, SSBA Salon en Dansmakers Podium.

 Jochem Jurgens - Mum's the Word, Cecilia MoisioMoving Futures brengt een gevarieerd programma. Op 12 november begint het dansfestival met een ontmoeting met de dansmakers, die vertellen over hun achtergrond, inspiratie en werkmethoden. De dansers en choreografen kunnen zelf ook een workshop bijwonen, waarin wordt ingegaan op de behoeften en benodigdheden voor dansers en choreografen. Wat hebben ze nodig om nieuw werk te maken?

Moving Futures en Cinedans

Ook lokale scholieren en studenten dragen actief bij aan Moving Futures. Cronos, een collectief van studenten Moderne Theaterdans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, verrast het publiek met pop-ups en een eindpresentatie. Scholieren van verschillende Amsterdamse middelbare scholen verzorgen pop-ups en krijgen workshops van dansmakers van Moving Futures. De studenten Danswetenschap van de Universiteit Utrecht zullen verslag doen van het festival via onder andere een blog.

Moving Futures werkt hiernaast intensief samen met dansfilmfestival Cinedans. Op zaterdagmiddag laat Cinedans dansfilms voor kinderen zien. Op zondag zullen de favoriete films van danskenners te zien zijn, die hun film zullen inleiden met een persoonlijk verhaal.

Kijk voor meer informatie over Moving Futures en het volledige programma in Amsterdam op de website.