Samir Calixto

4 Seasons
Interview - 16 mei 2016

Eerst met 4 Seasons genomineerd voor de Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2013 en nu onderscheiden met de BNG Bank Excellent Talent Dans Award. Met de prijs financiert Samir Calixto een tournee en ondertussen breekt de Braziliaanse choreograaf zijn hoofd over een nieuwe voorstelling over de menselijke sterfelijkheid. 

Nieuws - 9 sep 2015

Gedreven amateurdansers krijgen de kans om te dansen in choreografieën van bekende choreografen. Holland Dance organiseert in september en oktober 2015 op diverse locaties in Nederland audities voor Dance Date.

CaDance project 4x4
Nieuws - 29 jan 2015

Het Haagse danshuis Korzo presenteert de zeventiende editie van het CaDance Festival. Op vrijdag 30 januari 2015 opent het festival met twee premières van aanstormende talenten: Samir Calixto en Jasper van Luijk.

Interview - 6 feb 2014

Dans Magazine sprak met Feri Dissiz, die nu het eerste jaar volgt van de opleiding Dans op het Nova College. Hij vertelt zijn beweegredenen en wat hij uiteindelijk wil worden.

Nieuws - 30 jan 2014

In april en mei toert choreograaf Samir Calixto met zijn recente dansvoorstelling 4 Seasons door Nederland. Twee dansers dansen een gewaagd duet op de klassieke muziek van Vivaldi; de Vier Jaargetijden.

Interview - 30 sep 2013

Ateke Willemse, trouwe vrijwilliger van Festival de Nederlandse Dansdagen, is voor het festival op pad geweest en zal dat de komende dagen blijven doen. Verschillende betrokkenen bij het festival, voelt zij eens even flink aan de tand met onorthodoxe vragen. Na iLL Skill Squad is het dan nu de beurt aan Samir Calixto.

Nieuws - 20 mei 2013

Bij het Haagse initiatief Crosstown DH krijgen jonge danstalenten de kans om zich te ontwikkelen.

Nieuws - 8 apr 2013

Van 19 tot en met 21 april vindt in het Korzo Theater in Den Haag de Holland Dance Bootcamp plaats voor ambitieuze amateurdansers.

Nieuws - 18 feb 2013

Van 25 januari tot en met 9 februari vond het CaDance festival plaats in Den Haag.

Abonneren op Samir Calixto