Nieuwe namen Holland Dance Bootcamp bekend

Nieuwe namen Holland Dance Bootcamp bekendVan 19 tot en met 21 april vindt in het Korzo Theater in Den Haag de Holland Dance Bootcamp plaats voor ambitieuze amateurdansers. Eerder schreven we al dat Min Hee Bervoets, Rina Bernabela, Koen Brouwers, Roemjana de Haan en Lloyd Marengo trainingen gaan verzorgen tijdens de bootcamp. Naast deze coaches zijn er docenten die één workshop geven, namelijk Erick Bacon, Samir Calixto, Henna Lee, William Lü en Laurent Flament.

Erick Bacon en Laurent Flament

Erick Bacon en Laurent Flament verzorgen workshops jazz tijdens het trainingsweekend. Erick Bacon is afkomstig uit Amerika en was danser bij Walt Disney en diverse artiesten, waaronder Kelly Clarkson, Jessica Simpson en Destiny’s Child. Op dit moment is hij woonachtig in Nederland en is hij jazzdocent aan het Amsterdam Dance Center. De Belgische Laurent Flament kun je kennen als choreograaf uit So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Ook verzorgde hij de choreografie voor diverse musicals, zoals West Side Story, The Sound of Music en Annie.

Samir Calixto en William Lü

Samir Calixto en William Lü geven ieder een workshop moderne dans. Calixto was voordat hij aan zijn danscarrière begon actief in andere disciplines van de podiumkunsten. Hij ontwikkelde zichzelf in dans en werd daarbij ondersteund door vele grote artiesten. Calixto verhuisde in 2004 van Brazilië naar Europa en koos toen definitief voor dans. Sindsdien is hij te zien geweest in producties van onder andere het Korzo Theater en Danswerkplaats Amsterdam. Hiernaast heeft hij zich ontwikkeld tot opkomend choreograaf. William Lü is danser, choreograaf en dansdocent. Hij danste zeven jaar voor Backhausdance in de Verenigde Staten, maar ook voor het Helios Dance Theater en Regina Dance Company.

Henna Lee

Henna Lee komt voor een workshop klassieke dans. Ze studeerde in 1993 af aan de Nationale Ballet Academie in Rotterdam en heeft hierna tien jaar bij het Scapino Ballet gedanst. Ze geeft nu al vijf jaar klassiek ballet op Codarts in Rotterdam en workshops bij Scapino. Ook maakt ze dit jaar samen met haar vriend Jan Kooijman voor het jaarlijkse dansfestival van Scapino TWOOLS.

Via deze link kun je je inschrijven voor de bootcamp. Kun je niet het hele weekend, maar wil je wel graag één workshop doen? De workshops van deze vijf docenten zijn ook los te volgen. Om je hiervoor in te schrijven klik je in het menu aan de linkerkant op de betreffende workshop.

Foto: Haags Uitburo, verkregen via Flickr.