Choreograaf Samir Calixto met 4 seasons door Nederland

Choreograaf Samir Calixto met 4 seasons door NederlandIn april en mei toert choreograaf Samir Calixto met zijn recente dansvoorstelling 4 Seasons door Nederland. Twee dansers dansen een gewaagd duet op de klassieke muziek van Vivaldi; de Vier Jaargetijden.

In Calixto’s 4 Seasons houden twee topdansers zich staande op het muzikale geweld van Vivaldi ́s De Vier Jaargetijden. Lente, zomer, herfst en winter passeren de revue. Ze staan symbool voor de turbulentie in de geschiedenis van onze mensheid; het ontstaan, de evolutie, het hoogtepunt en de neergang.

Samir Calixto

De choreograaf Samir Calixto volgde een toneel-dans en klassieke muziekopleiding in São Paulo. Een jaar na zijn afstuderen in 2004 maakte hij de oversteek naar Europa en besloot zich helemaal te focussen op zijn danscarrière. En met resultaat: na verschillende succesvolle choreografieën bewijst hij zichzelf opnieuw met 4 Seasons. Calixto geeft op een gewaagde manier vorm aan het duet op de door hem uitgekozen muziek. Toch zijn de expressieve lichaamstaal en danstechniek in balans, zo creëert hij een eigenzinnige en afwisselende dansstijl.

Informatie

4 Seasons is van april tot en met mei door heel Nederland te zien. Kaarten zijn te koop via de theaters. Voor meer informatie, bezoek de website van Korzo Producties.

Meer inspiratie