Recordaantal bezoekers CaDance festival

Het CaDance festival in Den Haag trok bijna 8500 bezoekers.Van 25 januari tot en met 9 februari vond het CaDance festival plaats in Den Haag. De zestiende editie van het festival is in het slotweekend succesvol afgesloten met een recordaantal van bijna 8500 bezoekers. Het bezettingspercentage van de voorstellingen was tachtig procent.

Het doel van het festival is om het in Nederland aanwezige danstalent te promoten. Dit jaar was het thema van CaDance ‘Kijk de dans in de ogen’. De editie kende zestien premières van beginnende, toonaangevende choreografen en voorstellingen die voortkwamen uit nieuwe samenwerkingen. Eén van de grote successen was locatieproject 5x5. De voorstelling in de vorm van een stadswandeling werd twintig keer opgevoerd en was alle keren uitverkocht. Andere geslaagde producties waren The Unreality of Time van Marina Mascarell, die meerdere recensies met vier sterren ontving, en 4 Seasons van Samir Calixto.

CaDance festival is een initiatief van Korzo. De organisatie van CaDance is blij met de publieke belangstelling voor het festival, mede omdat de toekomst van het festival onzeker is. Korzo verloor namelijk zijn landelijke subsidie voor het productiehuis en met die subsidie werd ook een aanzienlijk deel van het festivalprogramma bekostigd.

Meer informatie over het CaDance festival en de producties is te lezen op www.cadance.nl.