Katja Heitmann

Lisa Reinheimer dans magazine column  technologie choreografie
Blog - 2 jan 2019

Lisa Reinheimer beschouwt dans en beweging in de 21ste eeuw: 'Dansmakers laten zien waarom dat bewegende lichaam belangrijk is, zeker nu.'

Katja Heitmann. © Renate Beense
Nieuws - 8 okt 2016

Op vrijdag 7 oktober heeft choreograaf Katja Heitmann uit handen van de wethouder Cultuur van de Gemeente Maastricht, Mieke Damsma, de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016 ontvangen tijdens het Openingsprogramma van de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen.

Guerilla tijdens Oktober Dansmaand
Nieuws - 20 okt 2015

Deze week gaan vier studenten choreografie en vier professionals met tachtig (internationale) studenten aan de slag met guerrilla, dans op locatie in de binnenstad, een jaarlijks terugkerende performance tijdens Oktober Dansmaand.

Nieuws - 10 mrt 2014

Op 14, 15 en 16 maart zijn er studiopresentaties van de Rotterdamse danswerkplaats Dansateliers. Dansmakers Katja Heitmann, Katerina Dietzová en Liat Waysbort brengen ieder een solo met een eigen karakter, geluid en benadering ten tonele. Omdat de solo's nog in ontwikkeling zijn, is het publiek uitgenodigd om met de makers in gesprek te gaan en te reflecteren op het gepresenteerde werk.

Nieuws - 10 mrt 2014

Fashionclash en de Nederlandse Dansdagen bieden dit jaar jonge modeontwerpers en choreografen een platform om de schoonheid die zij creëren te tonen. Met een tweetal bijzondere projecten, Distinguished Dreams en (OLD)Fashion(ed), waarin tien choreografen en tien modeontwerpers samenwerken, worden dans en mode op een nieuwe wijze gepresenteerd aan het publiek.

Reportage - 23 okt 2013

Wat is kunst waard? Die vraag stelde Katja Heitmann zichzelf toen ze, vers afgestudeerd van de choreografie-opleiding in Tilburg, zich beraadde op haar toekomst. Katja wilde doen waar ze voor was opgeleid: maken en spelen.

Review - 20 aug 2013

De korte straattheater/dansvoorstelling KRAUD-FUN-DING stond afglopen maanden al op veel verschillende locaties zoals het Cement Festival en Mundial Festival. Maar de maakster waagde zich ook in de massale drukte van Koninginnedag in Eindhoven en de Tilburgse Kermis. Afgelopen week was choreografe en danseres Katja Heitmann onderdeel van het Boulevard Festival, met haar voorstelling KRAUD-FUN-DING, waarin zij het experiment aan gaat met live crowdfunding.

Nieuws - 30 mrt 2013

Op zondagmiddag 21 april vindt voor de tweede keer het festival Theatraal AM Waal plaats.

Abonneren op Katja Heitmann